• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zem lupas liek darbaspēka plūsmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2005., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izlemj jodētā sāls likteni

Vēl šajā numurā

05.07.2005., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zem lupas liek darbaspēka plūsmu

Labklājības ministrijas (LM) izsludinātajā atklātajā konkursā par tiesībām pētīt Latvijas darbaspēka iekšējo un ārējo mobilitāti uzvarējusi Latvijas Universitāte.

Ar šo darbaspēka mobilitātes izpēti tiek aizsākta nozīmīga trīspadsmit pētījumu sērija, kuru darba tirgus speciālisti ir gaidījuši jau ļoti sen. Ar Eiropas Savienības atbalstu šobrīd var izdarīt to, kas mūsu valsts prioritāšu sarakstā līdz šim palicis aiz strīpas, – var iegūt detalizētus datus par situāciju mūsu pašu darba tirgū, uzsvērusi labklājības ministre Dagnija Staķe. Tas ir ļoti būtiski, jo, balstoties uz šo pētījumu rezultātiem, varēsim veidot efektīvu nodarbinātības politiku.
Iegūtie rezultāti palīdzēs noskaidrot, kas un kā jādara, lai sabalansētu pieprasījumu un piedāvājumu darba tirgū, kā arī samazinātu nodarbinātības līmeņa atšķirības starp reģioniem. Pētījuma rezultāti dos būtisku atbalstu dažāda līmeņa un profila valsts iestāžu un pašvaldību darbā.
Tuvākajā laikā starp LM un Latvijas Universitāti tiks noslēgts līgums par pētījuma veikšanu.
Plānotais pētījuma ilgums ir 18 mēneši. Iecerēts aptaujāt ap 8000 respondentu. Pētījuma vadītāja ir Zaiga Krišjāne, bet pētnieku komandā iekļauti tādi pazīstami speciālisti kā Pārsla Eglīte, Andris Bauls, Ieva Marga Markausa, Māris Brants u.c.
Latvijā arī līdz šim ir bijuši pētījumi par dažādiem darba tirgus aspektiem, taču niecīgā finansējuma dēļ šis darbs veikts nepietiekamā apjomā un pētījumu veikšanai ir pietrūcis koordinācijas valsts līmenī.
Pētījums tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētās nacionālās programmas “Darba tirgus pētījumi” projekta “Labklājības ministrijas pētījumi” ietvaros.

Pēc LM informācijas

PET.PNG (40470 bytes)

 

Uzziņai

Pētījumā tiks noskaidrots:

* cik un kādi iedzīvotāji strādā ārpus patstāvīgās dzīves vietas (apdzīvotas vietas, reģiona un valsts), kurp viņi dodas strādāt, uz kādu laiku un kādēļ;
* cik Latvijas iedzīvotāju gatavojas mainīt savu patstāvīgo dzīves vietu, un kādēļ;
* kāda informācija par Latvijas un ārvalstu iedzīvotāju uzturēšanās vietas maiņu ir atrodama dažādu valsts dienestu datu bāzēs;
* kāda informācija kādos ārvalstu dienestos ir pieejama par viesstrādniekiem no Latvijas;
* vai, kad un kādās profesijās Latvijā varētu pietrūkt darbaspēka;
* cik un kādu ārvalstu pilsoņi un kādās profesijās ir nodarbināti Latvijā;
* kādas alternatīvas iekšējās un ārējās migrācijas plūsmas ir izdevīgas Latvijas valstij;
* kas valstij jādara, lai optimizētu darbaspēka mobilitātes uzskaiti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!