• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Glābšanu jūrā uzsāk brīvprātīgie. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Irākai nosūtīts ieroču dāvinājums

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Glābšanu jūrā uzsāk brīvprātīgie

Salacgrīvā strādās Latvijā pirmā brīvprātīgā struktūra, kas nodarbosies ar cilvēku glābšanu un meklēšanu jūrā. Līdzīgas vienības veidot plāno arī citās piekrastes pašvaldībās.

03.PNG (67280 bytes)
Holandiešu dāvinātā specializētā laiva makšķernieku klubam “Salackrasti” turpmāk nodrošinās cilvēku glābšanu un meklēšanu jūrā
Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta foto

Brīvprātīgā glābšanas struktūra veidota uz vietējā makšķernieku kluba “Salackrasti” pamatiem. Kluba rīcībā turpmāk būs specializēta glābšanas laiva, ko šodien, 6.jūlijā, Salacgrīvas domei dāvina Holandes militārais atašejs Baltijas valstīs un Somijā Bruno Gerits sadarbībā ar Jūras spēku Krasta apsardzes dienestu (JS KAD), informē JS KAD sabiedrisko attiecību virsniece Vita Ļebedeva.
Brīvprātīgā glābšanas struktūra nepieciešamības gadījumā sniegs palīdzību nelaimē nonākušajiem Salacgrīvas piekrastē līdz brīdim, kad notikuma vietā ieradīsies Jūras spēku vienības. Lai sadarbība starp Jūras spēku Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru un makšķernieku klubu ritētu saskaņoti, JS KAD vadība sastādījusi cilvēku meklēšanas un glābšanas sadarbības plānu Salacgrīvas piekrastei Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra atbildības rajonā, ziņo V.Ļebedeva.
Kā jau “Latvijas Vēstnesim” skaidrojis JS KAD priekšnieks Hermanis Černovs, lai nodrošinātu savlaicīgāku palīdzību negadījumos jūrā cietušajiem Latvijas vairāk nekā 500 kilometru garajā piekrastē, vietējās pašvaldībās ir jāveido īpaši sagatavotas brīvprātīgo glābēju vienības. Rietumvalstīs šādas struktūras ar privāto ziedojumu un valsts palīdzību veido glābšanas staciju tīklus, kur strādā arī bijušie jūrnieki. Tādējādi ar minimālu valsts finansējumu tiek panākts vērā ņemams efekts cilvēku glābšanas iespējās jūras piekrastē.
Salacgrīvas makšķernieku klubs, kas līdz šim nodarbojies arī ar maluzvejnieku ķeršanu, jau iepriekš bija gatavs savos statūtos ierakstīt, ka nodarbosies arī ar cilvēku glābšanu uz ūdeņiem, informēja H.Černovs. Līdzīgu priekšlikumu izteikuši arī Engures iedzīvotāji.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!