• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dzīvojam plašāk un brīvāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Glābšanu jūrā uzsāk brīvprātīgie

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dzīvojam plašāk un brīvāk

Latvijas iedzīvotāju privātā dzīvojamā platība pēdējos gados palielinājusies aptuveni par pieciem kvadrātmetriem uz vienu iedzīvotāju.

02.PNG (70443 bytes)
Atdzimusi dzīvojamo māju būvniecība, un dzīves telpa vidēji uz vienu valsts iedzīvotāju kļūst plašāka
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Dzīvojamo telpu kopējā platība uz vienu pastāvīgo iedzīvotāju palielinās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati laika posmā no 1990.gada līdz 2004.gadam. Piemēram, pirms piecpadsmit gadiem tā bija 19,2, pirms pieciem gadiem – 22,6, bet aizvadītajā gadā – jau 24,3 kvadrātmetri.
Gandrīz trešdaļa no Latvijas dzīvojamā fonda atrodas Rīgā. Turklāt pilsētu teritorijā ir apmēram divas trešdaļas no visa Latvijas dzīvojamā fonda.
Dzīvojamā fonda pamatrādītāji liecina, ka dzīvojamais fonds sabiedriskajā sektorā pēdējos 15 gados ir samazinājies apmēram četras reizes – no 36,6 miljoniem kvadrātmetru 1990.gadā līdz 8,5 miljoniem pērn. Turpretī privātā sektora īpatsvars dzīvojamā fondā 1990.gadā bija tikai 31%, un līdz aizvadītā gada beigām tas palielinājies līdz pat 85% no visa dzīvojamā fonda.
Līdz šā gada 1.janvārim valsts un pašvaldību dzīvojamā fondā privatizēti 83% no privatizācijai sagatavotajiem dzīvokļiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!