• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ungārijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Ārējo robežu aģentūras apmeklējumu Varšavā

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ungārijas vēstnieka atvadu vizītēm

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 5.jūlijā, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Ungārijas vēstnieku Latvijā Lāslo Nikičeru (László Nikicser).
Ungārijas vēstnieks sacīja, ka savas kadences laikā ir bijis vēsturisku notikumu aculiecinieks – ir panākta Latvijas dalība gan NATO, gan Eiropas Savienībā. Viņš uzsvēra, ka daudz šajā ceļā ir panākts ar prezidentes rīcību un centieniem. “Tagad mums ir iespēja jaunā ietvarā turpināt ciešo politisko dialogu par Eiropas nākotnes jautājumiem, kā arī panākt aktīvāku abu valstu darījumu cilvēku sadarbību,” teica L.Nikičers.
V.Vīķe-Freiberga augstu novērtēja kontaktus, kādi izvērsušies starp Latvijas un Ungārijas prezidentiem, visaugstākajā līmenī apmainoties viedokļiem par visai Eiropai svarīgiem jautājumiem, kā arī abu valstu sakariem.
Tikšanās laikā abas puses apspriedās par Latvijai aktuāliem ārpolitikas tematiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Otrdien, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lāslo Nikičeru, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece atzina, ka vēstnieka darbs mūsu valstī sakritis ar Latvijai un Ungārijai vēsturiski nozīmīgu laiku – virzību uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO. “Kopīgie sasniegumi veicinājuši sapratni starp mūsu valstīm,” novērtēja V.Muižniece un akcentēja, ka paplašinātajā ES divpusējām attiecībām kopīgo interešu un pozīciju saskaņošanā ir īpaši svarīga nozīme.
Ungārijas vēstnieks L.Nikičers piekrita, ka abu valstu dalība ES un NATO ir vēsturisks sasniegums un šobrīd jaunajām ES valstīm ir ļoti būtiski uzturēt ciešus kontaktus, norādot uz parlamentu sadarbības nozīmi. Arī Saeimas priekšsēdētājas biedre apliecināja parlamentāro kontaktu lomu un atzina, ka tie abu valstu likumdevējiem padziļināmi gan komisiju, gan parlamentu sadarbības grupu līmenī.
Puses arī atskatījās uz kopīgi aizvadīto gadu pilntiesīgu ES dalībvalstu statusā.
V.Muižniece novērtēja, ka Latvijai šis laiks bijis sekmīgs, tomēr nav bijis viegls. Lai arī notikušas pozitīvas pārmaiņas – kopīgais tirgus, brīva personu kustība u.tml., vērojamas arī negatīvas tendences – inflācija, kas, pēc ekspertu atzinumiem, vairs neturpinās pieaugt. Viņa arī akcentēja skaidras tālākās vīzijas par ES attīstību nozīmi un pauda optimismu, ka Lielbritānijas prezidentūras ES laikā veiksmīgi tiks risināti daudzi šobrīd aktuāli jautājumi. Savukārt L.Nikičers dalījās pārdomās par to, kā veidojas attiecības starp vecajām un jaunajām dalībvalstīm un kā meklējami kompromisi.
Tikšanās laikā puses pieskārās Ungārijas minoritāšu jautājumiem, kā arī sprieda par aktualitātēm Latvijas un Krievijas divpusējās attiecībās.
Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniekam par viņa darbu un uzdāvināja piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!