• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ganas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Otrdien, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vernfrīdu Kefleru, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece uzsvēra, ka Latvijas un Austrijas divpusējā sadarbība veidojusies sekmīgi, un izteica cerību, ka abu valstu kontakti paplašināsies vēl vairāk, tostarp tūrisma jomā, kurā sadarbības padziļināšanai ir vēl liels un neizmantots potenciāls. V.Muižniece arī akcentēja nepieciešamību veicināt sadarbību parlamentu līmenī, kā avotu to aktivizēšanai minot mūsu parlamentā izveidoto Latvijas un Austrijas parlamentārās sadarbības grupu, ko vada Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.
Arī Austrijas vēstnieks V.Keflers atzina, ka starp abām valstīm veidojušās veiksmīgas divpusējās attiecības. Viņš pauda pārliecību, ka turpmāk tās attīstīsies vēl vairāk – īpaši kultūrā.
Puses pārrunāja arī ar dalību starptautiskajās organizācijās saistītus jautājumus. V.Muižniece pastāstīja, ka mūsu valsts parlamentā pēdējos gados noritējis intensīvs un auglīgs darbs, kas vainagojies ar to, ka Latvija nu jau vairāk nekā gadu ir pilntiesīga Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts. Virzībā uz integrāciju ES daudz paveikts mūsu valsts likumdošanas normu saskaņošanā ar ES acquis;arī pēdējā gadā, iekļaujoties ES valstu saimē, parlaments strādājis aktīvi – ratificēta Vispārējā mazākumtautību aizsardzības konvencija, par ko Latvija līdz šim bieži saņēmusi kritiku starptautiskajos forumos. Mūsu valsts parlaments akceptējis arī Līgumu par Konstitūciju Eiropai.
V.Keflers raksturoja aktualitātes Austrijā, kā vienu no svarīgākajām minot gatavošanos Austrijas prezidentūrai ES 2006.gada pirmajā pusē. “Prezidentūra būs ļoti smalka un sarežģīta,” novērtēja Austrijas vēstnieks un pastāstīja par gatavošanos tai. Viņš arī pieskārās ES aktuālajam jautājumam par finanšu perspektīvu 2007. – 2013.gadam un izteica cerību, ka sarunas par to tiks pabeigtas Lielbritānijas prezidentūras ES laikā.
V.Muižniece un V.Keflers arī bija vienisprātis, ka ES kontekstā ir svarīgi veidot savstarpēju dialogu starp Latviju un Austriju, lai konsultētos par svarīgiem jautājumiem.
Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedre novēlēja Austrijas vēstniekam sekmīgu un interesantu darbu, uzsākot pildīt savus pienākumus Latvijā, un aicināja iepazīt Latvijas kultūras un dabas savdabību.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!