• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lauksaimniekiem kompensācijas būs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2005., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skolēnu darba tirgus vasarā

Vēl šajā numurā

07.07.2005., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lauksaimniekiem kompensācijas būs

Ministru kabinets (MK) akceptējis kompensācijas 588 860 latu vērtībā par lauksaimniekiem radītajiem zaudējumiem pavasara plūdos, kā arī par zaudētajiem dzīvniekiem, kuri krituši no knišļu kodumiem.

Par plūdu nodarītajiem zaudējumiem kopumā valsts izmaksās 320 000 latus, par knišļu uzbrukuma dēļ bojāgājušajiem dzīvniekiem – 250 000 latu, informē Zemkopības ministrija.
Par pavasarī applūdušu kartupeļu, dārzeņu un cukurbiešu hektāru tiks izmaksāti 82 lati, par aramzemē sētiem zālājiem, graudaugiem un pākšaugiem zaļbarībai un skābbarībai, kukurūzu zaļbarībai un skābbarībai, zālājiem sēklu iegūšanai un nektāraugiem – 30 lati, bet par vasaras un ziemas kviešu, rudzu, vasaras un ziemas miežu, auzu, tritikāles, griķu, vasaras un ziemas rapšu, šķiedras linu, lauku pupu, zirņu un dažādu laukaugu maisījumu hektāru – 35 lati.
Kompensācijas varēs saņemt plūdos cietušo rajonu lauksaimnieki, kuri līdz 10.jūnijam bija iesnieguši deklarācijas Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās pārvaldēs.
Savukārt tiem lauksaimniekiem, kas vēlas saņemt kompensācijas par dzīvniekiem, kuri krituši no kukaiņu kodumiem līdz šā gada 17.jūnijam, līdz 1.augustam LAD reģionālajā pārvaldē ir jāiesniedz deklarācija par kritušo dzīvnieku. Pēc tās saņemšanas LAD nedēļas laikā pārskaitīs naudu. Kompensācijas par bojāgājušajiem dzīvniekiem tiks aprēķinātas un tās saņems par reģistrētajiem dzīvniekiem 50 procentu apmērā no vidējās tirgus vērtības un 70 procentu apmērā par reģistrētiem pārraudzībā esošiem dzīvniekiem no vidējās tirgus vērtības.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!