• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Londonai un Anglijas tautai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2005., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ASV Ebreju komitejas pārstāvjiem Rīgas pilī

Vēl šajā numurā

08.07.2005., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Londonai un Anglijas tautai

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis vakar, 7.jūlijā, lidostā “Rīga” rīkotajā preses konferencē izteica dziļu līdzjūtību cilvēkiem, kuru piederīgie vakar Londonā gāja bojā vai cieta terora aktos, kā arī izteica stingru nosodījumu jebkāda veida terorismam, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšanai.

V.Vīķe-Freiberga: “Vēlos izteikt dziļas sāpes par cilvēkiem, kas cietuši, kā arī izteikt līdzjūtību Londonas pilsētai un Anglijas tautai. Tā ir gļēva rīcība, kas aklā veidā uzbrūk nevainīgiem cilvēkiem, tā ir bezjēdzīga rīcība, kas nenes rezultātu.” Prezidente arī atzīmēja, ka “mēs savu ārpolitiku neveidosim, balstoties uz teroristu iebiedējumiem, mēs to balstīsim uz principiem un partnerību”.
Prezidenti uzsvēra, ka gan Latvija, gan Polija solidarizējas ar Lielbritāniju un ir gatava stāvēt plecu pie pleca ar starptautisko sabiedrību cīņā ar terorismu.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 7.jūlijā, nosūtīja oficiālu līdzjūtības vēstuli Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes premjerministram Tonijam Blēram, Lielbritānijas tautai un īpaši vakar terorisma aktos bojāgājušo piederīgajiem. Stingri nosodot notikušos terora aktus, savā un Latvijas vārdā prezidente izteica visdziļāko līdzjūtību: “Mēs visi esam kopā ar jums šajā dziļajā skumju brīdī.”

Valsts prezidenta preses dienests


Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs Gundars Bērziņš: “Latvijas valdības vārdā vēlos izteikt visdziļāko līdzjūtību ceturtdien, 7.jūlijā, Londonā traģiskajos sprādzienos cietušajiem, viņu tuviniekiem un Lielbritānijas tautai. Latvija solidarizējas ar Lielbritāniju šajā smagajā brīdī un nosoda jebkādas terora aktivitātes.
Teroristu uzbrukumi satriec mūs visus un liek izvērtēt globālā terorisma draudus un to cēloņus. Terorisms apdraud mūsu sabiedrības pamatvērtības, vēršoties pret pašu svarīgāko – nevainīgu un neaizsargātu cilvēku dzīvību.
Traģiskie notikumi Londonā kārtējo reizi apliecina, ka mēs varam efektīvi cīnīties pret šo miera un drošības izaicinājumu, esot solidāriem un stiprinot starptautisko sadarbību pretterorisma jomā.”

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments


Informācijai

Ceturtdien, 7.jūlijā, Londonas metro un vairākos pilsētas autobusos notikušas vairākas spēcīgas eksplozijas. Tiek ziņots par vairākiem bojāgājušiem un lielu ievainoto skaitu.

Saskaņā ar Lielbritānijas premjerministra paziņojumu, sākotnējā informācija liecina, ka sprādzieni notikuši terora akta rezultātā.
Latvijas Ārlietu ministrijai (ĀM) pagaidām nav ziņu, ka Latvijas iedzīvotāji būtu cietuši Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notikušajos terora aktos. Londonas policijas iestādes un slimnīcas vēl nesniedz informāciju par cietušo un bojāgājušo identitāti.
Neraugoties uz minēto, Latvijas ĀM un Latvijas vēstniecība Londonā turpina apzināt iespējamo Latvijas iedzīvotāju iesaisti traģiskajos notikumos.

Ārlietu ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus:

1) sazināties ar tuviniekiem, paziņām un citām personām, kas varētu atrasties Londonā, lai noskaidrotu, vai tās nav cietušas,
2) ziņot pa tālruni 9287398 (visu diennakti), 7016364 (darba laikā) par personām, kuras varētu atrasties sprādzienu notikuma vietās un par kuru likteni pastāv pamatotas bažas.

Lielbritānijas varas iestādes ir paziņojušas karstās līnijas tālruņa numuru: +44 870 156 63 44, pa kuru angļu valodā var paziņot par personām, kas varētu būt atradušās traģisko notikumu vietās Londonā.
Latvijas vēstniecība Londonā ir sazinājusies ar trim slimnīcām (St. Mary’s Hospital, UCL Hospitals, Royal London Hospital), kurās ievietots lielākais cietušo skaits. Pašreiz slimnīcas apkopo informāciju par cietušajiem ārvalstniekiem, un tās informēs vēstniecību, tiklīdz būs ziņas par Latvijas iedzīvotājiem. Slimnīcas arī apņēmušās nodot cietušajiem no Latvijas, ja tādi būs, Latvijas vēstniecības koordinātes.

Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Londonā kontaktējas ar vietējām tiesību aizsardzības un glābšanas iestādēm, lai noskaidrotu, vai starp cietušajiem ir Latvijas piederīgie.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!