• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot virzīt tālāk izskatīšanai Saeimā jaunos elektronisko mediju regulējošos likumprojektus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2005., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Londonai un Anglijas tautai

Vēl šajā numurā

08.07.2005., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot virzīt tālāk izskatīšanai Saeimā jaunos elektronisko mediju regulējošos likumprojektus

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre aicina Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju virzīt tālākai izskatīšanai Saeimā jaunos elektroniskos medijus regulējošos likumprojektus, nevis pieņemt grozījumus esošajos likumos.
Šis aicinājums ir izteikts vēstulē komisijas priekšsēdētājai Ingrīdai Circenei.
Šā gada 4.jūlijā Saeimā notika tikšanās ar Latvijas sabiedrisko un komercraidorganizācijas vadītājiem – Latvijas Raidorganizāciju asociācijas pārstāvjiem.
Šī profesionālā asociācija līdzās Nacionālajai radio un televīzijas padomei aktīvi piedalījās jaunā Radio un televīzijas likumprojekta, kā arī likumprojekta par sabiedriskajām raidorganizācijām izstrādē.
Tikšanās laikā asociācijas pārstāvji norādīja uz vairākām nepilnībām un trūkumiem elektronisko mediju darbības tiesiskajā regulējumā, kā arī izteica neizpratni par šīs jomas regulējošo likumprojektu virzību, teikts I.Ūdres vēstulē.
Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Jānis Holšteins uzsvēra, ka LTV kā sabiedriskās televīzijas statuss joprojām ir bezpeļņas SIA, kas ir pretrunā ar Komerclikumu. Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas izpilddirektors Ilmārs Muuls norādīja, ka ir pretrunas starp Elektronisko sakaru likumu un jauno Radio un televīzijas likumprojektu, kā arī uz to, ka astoņas Eiropas Savienības direktīvas, kas attiecas uz elektronisko mediju jomu, nav pilnā mērā ņemtas vērā ne spēkā esošajos likumos, ne jaunajos likumprojektos.
Sanāksmes laikā izskanēja neapmierinātība ar Satiksmes ministrijas ierosinājumiem sabiedriskos medijus atzīt par komersantiem, kā arī vairāki citi iebildumi un priekšlikumi.
Visus šos priekšlikumus I.Ūdre apņemas apkopot un nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātiem.
Vēstulē uzsvērts, ka visi sanāksmes dalībnieki atzinuši nepieciešamību virzīt tālākai izskatīšanai Saeimā jaunos elektroniskos medijus regulējošos likumprojektus, nevis pieņemt grozījumus pašreizējos likumos.
Savā vēstulē I.Ūdre aicina komisijas deputātus vēlreiz izvērtēt elektroniskos medijus regulējošo likumprojektu virzību un pieņemt optimālu lēmumu.
Tikšanās gaitā, teikts vēstulē, panākta vienošanās, ka likumdošanas procesā šajā jomā svarīgs ir sabiedrības labums, proti, programmu kvalitāte, kuru skatītājs saņem no raidorganizācijām. Tādēļ elektronisko mediju pārstāvji ir piedāvājuši arī turpmāk savu kompetenci kā resursu komisijas darba atbalstam.
I.Ūdre izsaka apņēmību atbalstīt sadarbību ar profesionālām asociācijām, kura Saeimas komisijai ir sākusi veidoties, izstrādājot jaunos likumprojektus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!