• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sēni, ogu vai lodi?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2005., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atkal griezīsies "Sudmaliņas"

Vēl šajā numurā

12.07.2005., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sēni, ogu vai lodi?

BEKA.PNG (158328 bytes)
Sēņošanas sezona īsti vēl nav sākusies, tāpēc būtu pāragri vērtēt, cik stipri tiks traucēts darbs poligonā
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.; Arnis Blumbergs

Sākoties ogošanas un sēņošanas sezonai, raizes rodas Ādažu poligona darbiniekiem. Neņemot vērā aizliegumu uzturēties militārajos poligonos, ogotāji un sēņotāji apdraud savu dzīvību un kavē militārās aktivitātes.
Karavīri pastiprināti uzrauga Ādažu poligonu, cenšoties nepieļaut sēņotāju un ogotāju iekļūšanu tā teritorijā, taču arī katram pašam ir jāuzņemas atbildība par savu un savu tuvinieku dzīvību.
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) preses un informācijas daļas virsnieks kapteinis Normunds Stafeckis informēja, ka šogad vēl nav bijuši starpgadījumi ar sēņotājiem un ogotājiem. Sēņošanas sezona īsti vēl nav sākusies, tāpēc būtu pāragri vērtēt, cik stipri tiks traucēts darbs poligonā.
N.Stafeckis atzina, ka diemžēl administratīvo pārkāpumu kodeksā nav paredzēts sods par iekļūšanu Ādažu poligonā, kas, pēc iepriekšējiem policijas un prokuratūras atzinumiem, netiek uzskatīts par militāru objektu. Militārpersonas var tikai izskaidrot pārgalvīgajiem ogotājiem un sēņotājiem situācijas nopietnību un izvadīt tos no poligona teritorijas. Ir gadījumi, kad cilvēki, nogaidījuši karavīru aiziešanu, atgriežas poligonā, bet neko vairāk par rājienu viņiem piemērot nevar.
NBS jau vairākus gadus lūdz ievērot gar poligona robežu izvietotos brīdinājuma uzrakstus un izvēlēties drošākas vietas ogošanai un sēņošanai. Ir izstrādāti militārā poligona izmantošanas drošības noteikumi un atbilstoši izliktas brīdinājuma un aizlieguma zīmes – līdz ar to katram pašam atbild par savas izvēles sekām.

Egija Daukste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!