• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par politisko situāciju Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2005., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu "Agrotehserviss pret Ukrainu" lietā

Vēl šajā numurā

12.07.2005., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par politisko situāciju Baltkrievijā

Ceturtdien, 7.jūlijā, Eiropas Parlaments (EP) pieņēma rezolūciju par politisko situāciju Baltkrievijā. Rezolūcijās izstrādāšanā Nāciju Eiropas grupas vārdā piedalījās deputāte Inese Vaidere.
I.Vaidere: “Šodien pieņemtā rezolūcija liecina, ka Eiropa negrasās pievērt acis uz Baltkrievijas diktatora darbību, bet ir pilna apņēmības iesaistīties Baltkrievijas demokratizācijas procesos. Manuprāt, liela nozīme EP viedokļa veidošanā ir bijusi arī Baltijas intergrupas darbībai, kas pēc manas iniciatīvas vairākkārt ir griezusies gan pie atbildīgajām EP institūcijām, gan Baltkrievijas varas iestādēm ar prasību atbrīvot politisko ieslodzīto opozīcijas līderi Mihailu Mariniču. Lai arī Mihails Mariničs joprojām ir ieslodzījumā, tomēr Baltkrievijas varas iestādes ir informētas, ka viņa liktenim seko līdzi visa Eiropa”.
EP pieņemtajā rezolūcijā nosoda preses brīvības ierobežošanu, politisko opozīcijas līderu vajāšanu un mācību iestāžu slēgšanu Baltkrievijā, kā arī aicina Eiropas Padomi un Komisiju atbalstīt neatkarīgas radiostacijas izveidi, kas raidītu uz Baltkrieviju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!