• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2005., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas Eiropas lietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

13.07.2005., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieka atvadu vizītēm

Vakar, 12.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieku Latvijā Mohamedu Abd El-Moneimu El-Dorgami, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Politiķi bija vienisprātis, ka abām valstīm ir nepieciešams jauns, kvalitatīvs lēciens ekonomiskajās attiecībās.
V.Vīķe-Freiberga uzsvēra: jaunais Latvijas statuss kā Eiropas Savienības dalībniecei var pavērt plašākas sadarbības iespējas, tomēr ļoti būtiska ir arī Latvijas vēstniecības atklāšana Ēģiptē. Vēstnieks apliecināja, ka vēstniecības atvēršanas izdevumi ātri tiktu segti ar tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības projektiem, kas valstij rastos ar Ēģipti un arī citām Āfrikas kontinenta valstīm. “Tiešie kontakti vienmēr pārliecina, un Latvijai ir ko piedāvāt Āfrikas tirgum,” sacīja vēstnieks. Kā perspektīva atzīmēta arī sadarbība tūrismā, kurā attīstības dinamika ir strauji augoša.
Vēstnieks izteica oficiālu ielūgumu Latvijas prezidentei apmeklēt Ēģipti.

Valsts prezidenta preses dienests

Vakar, 12.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mohamedu Abd El-Moneimu Al-Dorghami, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Ēģiptes vēstnieks, atskatoties uz pavadītajiem četriem rezidentūras gadiem Latvijā, kā svarīgākos sadarbības paraugus minēja tirdzniecības apjoma palielināšanos starp abām valstīm un pakāpenisko tūristu skaita pieaugumu. Šogad arī nodibināts Ēģiptes un Latvijas kopuzņēmums kokmateriālu tirdzniecībai.
Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Ēģipti vērtējamas kā veiksmīgas, tomēr vēl ir liels potenciāls to attīstībai kultūrā un uzņēmējdarbībā. Tāpēc abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai ir nepieciešama ciešāku kontaktu intensificēšana, kā vienu no veidiem minot vēstniecību atvēršanu abās valstīs. Vēstnieks uzsvēra, ka vēstniecības atvēršana Kairā Latvijai dotu daudzas iespējas attiecību paplašināšanai, kā arī pavērtu durvis uz sadarbību ar citām arābu un Āfrikas valstīm. Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka tūrisma attīstības veicināšana sekmētu ēģiptiešu interesi par biznesa iespējām Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!