• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas rakstniecības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2005., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112668

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.07.2005., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas rakstniecības pārstāvjiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 14.jūlijā, Jūrmalas rezidencē diskusijā “Latvijas rakstniecība: šodienas kopsaucējs” izteica ieceri rīkot Rīgā starptautiskus intelektuālus un rakstniecības forumus ar neformālu nosaukumu “Rīgas rudeņi”. “Latvijai jākļūst par garīgās pievilcības punktu Eiropā un plašāk,” viņa sacīja.
Vakar diskusijā piedalījās ap 30 rakstniecības pārstāvju, lai runātu par rakstniecības kopainu šodien Latvijā, par tās iekļaušanos starptautiskajā apritē, kā arī par mūsdienu Eiropas kultūras procesu atbalsošanos Latvijas rakstniecībā. Tika panākta vienprātība jautājumā par to, ka ir nepieciešama rakstniecības sistēmas tālāka pilnveidošana, kā arī latviešu literatūras pieejamība lasītājam Latvijas bibliotēkās, autoratlīdzības jautājumu atrisināšana. V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka ir jālolo literatūras lietošanas kultūra, un šajā ziņā liela loma ir ģimenēm, skolām, kā arī pašu rakstniecības pārstāvju nemitīgam dialogam ar skolēniem un ar lasītāju plašākā kontekstā. Tāpat atzīmēts, ka arī pašiem rakstniecības pārstāvjiem ir jābūt aktīviem, lai vienotos par būtiskākajiem savas nozares izaicinājumiem un mērķiem.
Klātesošie apmainījās viedokļiem par iespējām mērķtiecīgi veicināt latviešu autoru darbu izdošanu ārvalstīs, kā arī izskatīta citu valstu pieredze šajā jautājumā.
Tikšanās laikā tika paziņots par V.Vīķes-Freibergas uzņemšanu Rakstnieku savienībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!