• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2005., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas jēdziens laikmetu lokos

Vēl šajā numurā

15.07.2005., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievu “Regnum.ru” publicēts raksts, kas atsaucas uz Latvijas vēstnieka Krievijā Andra Teikmaņa teikto, ka Tautas fronte neesot solījusi pēc neatkarības atgūšanas piešķirt pilsonību visiem Latvijā dzīvojošajiem. Bijušais Krievijas Ārlietu ministrijas darbinieks, speciālists Baltijas valstu jautājumos Mihails Demurins uz to esot atbildējis, sakot, ka viņam radies iespaids par vēstnieku kā par cilvēku, kurš nav pilnībā godīgs. M.Demurins atsaucas uz 1990.gada 3.maijā notikušo pārvēlētās Augstākās padomes sēdi, kad vairāki Latvijas politiķi esot iestājušies par pilsonības piešķiršanu visiem, kuri to vēlas. M.Demurins uzsver, ka šis nav pirmais vēstnieka “aizmāršības” gadījums – pēc pirmās sarunas ar Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvjiem, sniedzot intervijas Latvijas plašsaziņas līdzekļiem, A.Teikmanis sacījis, ka viņam neesot uzdoti jautājumi par krieviski runājošo stāvokli valstī, taču Demurins apgalvo pretējo un brīdina, ka neļaus maldināt sevi un Krievijas sabiedrību.

Intervijā franču “Liberation” Eiropas Parlamenta prezidents Josē Borrels apgalvo, ka ES konstitucionālais līgums tā pašreizējā variantā nestāsies spēkā, ja vien franči un nīderlandieši nemainīs savu viedokli. Ratifikācijas process esot jāturpina, lai gan Eiropa esot nonākusi strupceļā un “plāns B” vēl tiekot meklēts.

Poļu “Gazeta.pl”: Sirēnu dziedāšana no Dauningstrītas 10 ir skaidri sadzirdama. Pēc ES sammitā piedzīvotā budžeta fiasko, par kuru atbildīgs ir arī Tonijs Blērs, viņa ļaudis pārgājuši propagandiskā ofensīvā, lai dzēstu nelabo iespaidu jauno dalībvalstu vidū.

Austriešu “Die Presse” vēsta, ka Eiropas Valūtas savienību gaida pārbaudījums. Otrdien EDSO brīdinājusi no nekontrolējamās budžeta politikas eiras zonā. Vienlaikus Lielbritānijas banka HSBC, kas ir otra lielākā banka Eiropā, publicējusi pētījumu, kurā dažām valstīm rekomendēja atstāt eiras zonu. Ziņojumā ar nosaukumu “European Meltdown” teikts, ka Valūtas savienības sabrukšanas risks ir sasniedzis punktu, kad “nopietni jāpadomā par izstāšanās izmaksām un priekšrocībām”. HSBC pētījumā norādīts, ka pirmā eiras zonu atstās Itālija, nevis Vācija.

ES portāls “EUobserver.com” ziņo: EDSO ir norūpējusies par eiras zonas turpmāko attīstību, ja uz vēlāku laiku tiks atliktas strukturālās reformas. 12.jūlijā publicēts ziņojums par 12 Eiropas Valūtas savienības dalībvalstu attīstību. Tajā teikts, ka eiras zonas ekonomiskā izaugsme nākamajos divdesmit gados sasniegs tikai pusi no pašreizējā līmeņa, ja vien valstu valdības neveiks vajadzīgās reformas. Šīs reformas skars pakalpojumu tirgus integrāciju, darba tirgus elastīgumu, atsevišķu valstu budžeta praksi un citus jautājumus.

Poļu “Rzeczpospolita” saistībā ar Londonā notikušajiem terora aktiem raksta: Nepieciešams skaidri noteikt, kurš imigrants sabiedrībā ir akceptējams un kurš – ienaidnieks, kam uzturēšanās Eiropā būtu jāliedz. Nepatiesa tolerance neko nedos. Ar ienaidnieku jācīnās tādiem līdzekļiem, kādi ir pieejami.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!