• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godina Londonas terora aktu upuru piemiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2005., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noziedznieka cirvis pret latviešu zemnieku

Vēl šajā numurā

15.07.2005., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godina Londonas terora aktu upuru piemiņu

KALVITIS.PNG (106830 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Miljoniem cilvēku visā Eiropā vakar vienojās divu minūšu klusuma brīdī, godinot pagājušajā nedēļā Londonā notikušo terora aktu upuru piemiņu, ziņo aģentūra LETA. Lielbritānijas galvaspilsētā cilvēki pameta savas darbavietas un izgāja ielās. Taksometri un autobusi apstājās, un darbu pārtrauca arī biržas. Trafalgāras laukumā bija novietots milzīgs lozungs ar uzrakstu: “Viena pilsēta, viena pasaule”. Itālijā darbu uz brīdi pārtrauca gan valdības iestādes, gan dzelzceļš, gan lidostas. Lai godinātu terora aktu upuru piemiņu, parastos raidījumus pārtrauca arī televīzijas kanāli. Pāvests Benedikts XVI, kurš devies atvaļinājumā uz Alpiem, savā lūgšanā aicināja darīt galu terorismam. Berlīnes pilsētas transportu pārraugošās iestādes deva rīkojumu uz divām minūtēm apstāties visiem autobusiem, tramvajiem, metro un dzelzceļa vilcieniem. Parīzē ikgadējā Bastīlijas dienai veltītā prezidenta Žaka Širaka televīzijas uzruna tika pārcelta uz vēlāku laiku, lai arī francūži varētu pievienoties kopējam Eiropas klusuma brīdim.
Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis vakar devās uz Lielbritānijas vēstniecību, lai izteiktu savus līdzjūtības apliecinājumus Londonas terora aktā bojāgājušo piemiņai īpašajā līdzjūtību grāmatā (attēlā). Pēc parakstīšanās sēru grāmatā Latvijas valdības vadītājs ar Lielbritānijas vēstnieku Ianu Bondu un citu valstu vēstniekiem piedalījās divu minūšu klusuma brīdī. Kā zināms, sprādzienu sērijā, kas 7.jūlija rītā notika Londonas metro un pilsētas autobusā, nogalināti vismaz 52 cilvēki un 700 ievainoti.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!