• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Izraēla draud ar Viļņas foruma boikotēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2000., Nr. 341/343 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Jaunās tīģervalstis Viduseiropā un Austrumeiropā"

Vēl šajā numurā

29.09.2000., Nr. 341/343

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Izraēla draud ar Viļņas foruma boikotēšanu"

"Lietuvos aidas"

— 2000.09.21.

Izraēlas valdība un ebreju organizācijas draud boikotēt Viļņā oktobra sākumā organizējamo starptautisko forumu, kurā tiks izskatīts ebreju kultūras izlaupīto vērtību jautājums.

Ietekmīgā Izraēlas biznesa avīze "Globs" norāda, ka Izraēlas Ārlietu ministrijā notikušajā apspriedē esot nolemts, ka piedalīšanās Viļņas konferencē iespējama tikai tajā gadījumā, ja notiks piemiņas mītiņš pie Paņeru memoriāla, kā arī ja Lietuva apņemsies atdot ebreju īpašumus, bet forumā tiks izskatīti holokausta noziegumi Lietuvā, kuros "aktīvi piedalījās vietējie iedzīvotāji".

Komentējot Izraēlas laikraksta informāciju, foruma orgkomitejas loceklis Ronalds Račinsks norāda, ka iespējamība izskatīt holokausta noziegumus Lietuvā tiekot apspriesta, bet forums esot Eiropas Padomes pasākums, kura programmā neesot tik viegli iekļaut vienas valsts piedāvājumus. Rolands Račinsks piebilda, ka avīzes "Globs" pasludinātā informācija par paredzamo boikotu pagaidām vēl neesot oficiāli Izraēlas apstiprināta.

Viļņas foruma gaitā ir paredzēts īstenot 1998.gada Vašingtonas konferences principus par nacistu konfiscēto mākslas vērtību atdošanu, kā arī Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas rezolūciju "Par izlaupītajām ebreju kultūras vērtībām". Šo forumu organizēt palīdz Eiropas Padome un ASV valdība. Uz pasākumu ir uzaicinātas 43 pasaules valstu valdību delegācijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!