• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Krievija var paļauties uz Vāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2000., Nr. 341/343 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvietis no "Darba Krievijas""

Vēl šajā numurā

29.09.2000., Nr. 341/343

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Krievija var paļauties uz Vāciju"

"Ņezavisimaja gazeta"

— 2000.09.26.

Šrēdera vizīte Maskavā sensāciju neradīja.

Vakar Maskavā darba vizītē bija ieradies Vācijas kanclers Gerhards Šrēders. Kanclers Maskavā atradās mazāk nekā četras stundas, kuras visas veltīja sarunai ar Vladimiru Putinu. Kā paziņojis Šrēders, ar Krievijas prezidentu viņi apsprieduši plašu "sarežģītu ekonomisko un politisko jautājumu" kompleksu. Sākumā abu valstu līderu tikšanās notika formātā "viens pret vienu", turpinājums notika paplašinātā sastāvā pie darba pusdienu galda. Par sarunu galveno tēmu kļuva divpusējo, pirmkārt ekonomisko attiecību attīstība. Pēc neapstiprinātas informācijas, līderi apsprieduši atbalstu no Krievijas sakarā ar degvielas krīzi Eiropā, tomēr šajā gadījumā Šrēders varēja runāt tikai par sevi, nevis par visu Eiropas Savienību. Valstu līderi apsprieduši arī situāciju Balkānos sakarā ar svētdien notikušajām vēlēšanām Dienvidslāvijā.

Vizītes priekšvakarā Gerhards Šrēders paziņoja: "Es dodos uz Krieviju, lai tagadējā situācijā parādītu, ka ekonomisko un demokrātisko pārveidojumu procesā KF var paļauties uz Vāciju." Viņš piebilda, ka Berlīne cer nospēlēt svarīgu lomu, lai tuvinātu KF Rietumiem, ieskaitot kooperāciju ES un NATO ietvaros.

Jeļena Šesterina

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!