• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2005., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas vēstnieka atvadu vizīti

Vēl šajā numurā

19.07.2005., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas vēstnieka atvadu vizīti

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 18.jūlijā, Jūrmalas rezidencē atvadījās no Polijas vēstnieka Latvijā Tadeuša Fišbaha un uzsvēra viņa nozīmīgo ieguldījumu gan Polijas Republikas atdzimšanā, gan Latvijas un Polijas attiecību stiprināšanā. Vēstnieks atzina, ka vairojušās kopējās zīmes uz Latvijas un Polijas kopējā ceļa, kas ved abas valstis pa vispārcilvēcisko vērtību – brīvības, neatkarības, nacionālās identitātes, pašnoteikšanās tiesību – ceļu. Vēstnieks pauda gandarījumu, ka viņa mandāta pēdējie mēneši bijuši bagāti ar īpaši zīmīgiem notikumiem: Leha Valensas vizīte Latvijā, profesora Kšistofa Penderecka uzņemšana par Latvijas Mūzikas akadēmijas goda biedru un viņa koncerts Rīgā 4.maijā, kā arī, protams, šomēnes notikusī Polijas prezidenta Aleksandra Kvasņevska valstsvizīte Latvijā.
Vēstnieks informēja prezidenti par augusta beigās Gdaņskā plānoto Latvijas dienu ar zinātnisku konferenci un izstādi “Latvijas ceļš uz neatkarību”. T.Fišbahs uzsvēra, ka arī turpmāk vēlētos redzēt izvērstu sadarbību starp visdažādākajām amatpersonām, iestādēm, organizācijām, kā arī cilvēkiem, ticīgajiem Latvijā un Polijā. Viņš pauda gandarījumu, ka tirdzniecība starp abām valstīm attīstās ļoti dinamiski, un izteica cerību, ka taps arī Poļu nams Rīgā, kam būs nozīme ne vien kultūras dzīvē, bet arī uzņēmēju kontaktu stiprināšanā.
T.Fišbahs informēja arī par citām iecerēm, kuras nodos nākamajam vēstniekam.
V.Vīķe-Freiberga pateicās un augstu novērtēja vēstnieka darbu, uzsverot, ka viņš bijis kā tilts, kas savienojis Latviju un Poliju, atzīmējot, ka vēstniekam bijusi nozīmīga loma informācijas un intereses plūsmā starp abām valstīm. Vēstnieks pateicās prezidentei par Latvijas augsto novērtējumu – viņam piešķirto Triju Zvaigžņu ordeni.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!