• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ar rasisma izpausmēm saistīto incidentu nosodīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2005., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas fotomākslinieku izstādi Sanktpēterburgā

Vēl šajā numurā

19.07.2005., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ar rasisma izpausmēm saistīto incidentu nosodīšanu

Ārlietu ministrija nosoda pēdējā laikā Rīgā notikušos atsevišķos ar rasisma izpausmēm saistītos incidentus. Tiesībaizsardzības iestādēm ir rūpīgi jāizmeklē šie gadījumi un vainīgie jāsauc pie atbildības. Ārlietu ministrija izsaka pārliecību, ka notikušajiem incidentiem nav sistemātiska rakstura un tie neliecina par noteiktām tendencēm Latvijas sabiedrībā.
Rasismam un ksenofobijai nav vietas mūsdienu sabiedrībā. Atgādinām, ka Latvijas valsts politika jau kopš Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas ir bijusi vērsta uz šo parādību novēršanu un starptautiskās sadarbības un izpratnes veicināšanu šajos jautājumos. Sadarbībai ar ārvalstu partneriem arī turpmāk tiks veltīta vislielākā uzmanība.
Ārlietu ministrija atgādina, ka Latvija ir ratificējusi ANO konvenciju par jebkuras rasu diskriminācijas izskaušanu un ievēro šajā konvencijā noteiktās saistības. Ministru kabinets 2004.gadā ir apstiprinājis Nacionālo programmu iecietības veicināšanai. Tās mērķis ir veicināt toleranci un izskaust neiecietības izpausmes pret citu tautību un rasu pārstāvjiem Latvijas sabiedrībā. Programma tiek realizēta ar rīcības plāna palīdzību un tiek gatavoti ikgadēji ziņojumi par tās izpildes gaitu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!