• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar IX Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2005., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautiskā tautas deju festivāla "Sudmaliņas" atklāšanas koncertā Ķīpsalā 2005.gada 14.jūlijā

Vēl šajā numurā

19.07.2005., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar IX Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vadītājiem

Pirmdien, 18.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece, Saeimas sekretārs Jānis Šmits un Saeimas sekretāra biedre Inguna Rībena tikās ar IX Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru un pūtēju orķestru virsdiriģentiem, deju virsvadītājiem, deju lieluzveduma “Spēlēju, dancoju”, deju lielkoncerta “Ritums”, Garīgās mūzikas koncerta un Svētku noslēguma koncerta veidotājiem, Mākslinieciskās padomes pārstāvjiem, Jelgavas 4.vidusskolas kora “Spīgo”, Smiltenes deju kolektīva “Ieviņa” un Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestra vadītājiem, lai pasniegtu Saeimas Atzinības rakstus.
Uzrunājot viesus, I.Ūdre pauda gandarījumu par iespēju tikties un Saeimas Prezidija vārdā pateikt paldies par pašaizliedzīgo darbu IX Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku veidošanā un norisē. “Paldies par skaistajiem svētkiem, kas mums radīja jaukus un neatkārtojamus mirkļus,” sacīja I.Ūdre.
Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka tautas nākotni veidos mūsu jaunatne un tāpēc viņu mīlestība pret latviešu tautas kultūru ir ļoti svarīga. “Dziesmu svētki ir mūsu vārdi un mūsu dziesmas, kas nāk no mūsu tautas un kurus neviens mūsu vietā nedziedās,” teica I.Ūdre.
Saeimas priekšsēdētāja arī izteica cerību, ka topošais Dziesmu un deju svētku likums būs labs pamats tautisko tradīciju saglabāšanā un jaunu ideju radīšanā.
No dalībnieku puses paldies par uzņemšanu un sadzirdēšanu sacīja IX Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore, Mākslinieciskās padomes vadītāja vietniece Agra Bērziņa. Viņa uzsvēra, ka paveikts liels darbs un tas atstās liecības Latvijas kultūrvēstures lappusēs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!