• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija gatavojas turpmākām operācijām Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2005., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

63 miljonu eiru liels pārbaudījums

Vēl šajā numurā

19.07.2005., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija gatavojas turpmākām operācijām Irākā

Šodien beidzas nedēļu ilgušās starptautiskās militārās mācības, kas sagatavo Sauszemes spēku karavīrus dalībai misijā Irākā nākamgad.

SUMMER-2.JPG (16917 bytes)
Mācības “Summer Shield 2005”. Latvijas karavīri gatavojas starptautiskām operācijām Irākā nākamgad
Foto no mācību “Summer Shield 2005” štāba arhīva

Mācības “Summer Shield 2005”, kas rīkotas sadarbībā ar ASV Mičiganas štata Armijas nacionālās gvardes (ASV MIARNG) pārstāvjiem, sākās 12.jūlijā. To mērķis – sagatavot Sauszemes spēku (SzS) 2. kājnieku bataljona karavīrus dalībai starptautiskajās operācijās Irākā nākamā gada janvārī, informē mācību štāba virsleitnants Gints Kalniņš. Kopumā uz Tuvo Austrumu valsti dosies aptuveni 120 Latvijas karavīru.
Summer Shield 2005” noritēja divās daļās. No 12. līdz 17.jūlijam četros apmācību laukumos pēc rotācijas principa notika karavīru mācības un nodaļas personāla saliedēšana, darbojoties konvoja operācijās, patrulēšanā, nodrošinot kontrolpunktu darbību un vingrinoties darbībai biezi apdzīvotā teritorijā, informē mācību apvienotā kontroles un vadības štāba preses virsniece Ieva Karlsberga. Vingrinājumu galvenais mērķis – attīstīt un nostiprināt karavīru prasmi veikt uzdevumus nodaļas sastāvā. Mācību nobeiguma fāzē 18. un 19.jūlijā veikts nepārtraukts 36 stundu kombinēts vingrinājums, personāla un vienību izvērtēšana gatavībai iepriekš minēto uzdevumu izpildei.
Summer Shield 2005” piedalījās vairāk nekā 200 karavīru – trīs virsnieki un 23 instruktori no ASV, bet Latviju pārstāvēja SzS, Zemessardzes (ZS), Gaisa spēku, Nodrošinājuma pavēlniecības un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba bataljona virsnieki un instruktori. Mācību virsvadītājs ir SzS un ZS komandieris Juris Bezzubovs. ASV mācību vadību pārstāv pulkvežleitnants Tomass E.Perijs. Kopumā “Summer Shield 2005” bijusi ne tikai sagatavošanās dienestam Irākā, bet arī laba iespēja paaugstināt karavīru vispārējo sagatavotības līmeni, atzīst G.Kalniņš.
Trešdien, 20.jūlijā, Ādažos, 3. Reģionālā nodrošinājuma centrā notiks starptautisko mācību nobeiguma ceremonija. Tajā piedalīsies NBS štāba priekšnieks Juris Kiukucāns, J.Bezzubovs, ASV MIARNG komandiera vietnieks brigādes ģenerālis Roberts V.Teilors.
Minētās ASV un Latvijas aizsardzības struktūras plāno sadarbību arī turpmāk, informē G.Kalniņš. Un prioritātes būs atkarīgas no abpusējā finansējuma apjoma.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!