• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauna iespēja labākai dzīvei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2005., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā iedzīvotāji vērtē eiras ieviešanu

Vēl šajā numurā

19.07.2005., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauna iespēja labākai dzīvei

Rīgā atklāts dienas centrs “Neatskaties”, kas izveidots, lai sabiedrībā reintegrētu nepilngadīgos likumpārkāpējus. Iecerēts strādāt ar puišiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Tas ir pirmais centrs, kurā tiks strādāts ar nelielām jauniešu grupām. Centru apmeklēs Latgales priekšpilsētas bērni pēc Latgales priekšpilsētas sociālā dienesta un šā rajona skolu sociālo pedagogu ieteikuma. Viņi mācīsies strādāt komandā un uzticēties viens otram. Pirmajā grupā būs desmit puišu, un tā darbosies trīs mēnešus. Gada laikā centrs paredz sniegt savus pakalpojumus četrām grupām, kopā četrdesmit līdz piecdesmit rīdzinieku. Izvēloties jauniešus, kas tiks uzņemti grupā, dienas centra darbinieki ņems vērā katra individuālo motivāciju un vēlmi sadarboties.
Ir jāstrādā ar cēloņiem, nevis sekām, uzskata projekta metodiskā vadītāja Inga Kimbore-Āboliņa. Dienas centrs paredzēts bērniem, kuri tikai sāk nonākt konfliktā ar likumu. “Neatskaties” programmas ietvaros ir paredzētas pārrunas un diskusijas par dažādām tēmām, kas svarīgas jauniešiem, – komandas izpratne, attiecību veidošana, savas identitātes apzināšana un dusmu pārvaldīšana. Puiši piedalīsies arī fiziskās aktivitātēs, lai liktu jauniešiem praktiski izjust uzticēšanās un sadarbības nepieciešamību, attīstīt komunikācijas prasmi, veidot komandu. Būs arī individuālais un grupu darbs ar jauniešiem un viņu ģimenes locekļiem projektā iesaistītā psihologa pārraudzībā.
Šo sociālo pakalpojumu sniegs sabiedriskā organizācija “Rīgas pilsētas misija” un finansēs Rīgas domes Labklājības departaments.

Egija Daukste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!