• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zāles pret kāpu postīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2005., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Okupētas valsts izpārdošana PSRS gaumē

Vēl šajā numurā

20.07.2005., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zāles pret kāpu postīšanu

ZIGULIS.JPG (13814 bytes)
Ir autovadītāji, kas savu komfortu vērtē augstāk nekā valsts noteiktos ierobežojumus vides aizsardzībai
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Piekrastes kāpu aizsargjoslā situācija sākusi uzlaboties, jo arvien mazāk autovadītāju apzināti pārkāpj iebraukšanas ierobežojumus, kontrolēs secinājis Valsts vides dienests (VVD).
Lai pārbaudītu, kā tiek ievērots aizliegums iebraukt piekrastes kāpu aizsargjoslās ar mehāniskajiem tranporta līdzekļiem, pagājušās nedēļas nogalē dienesta inspektori sadarbībā ar pašvaldības policistiem veica izvērstu kontroli visā Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē. Pēc apkopotajiem rezultātiem, VVD ģenerāldirektora vietniece Sandra Krivmane spriež, ka šogad situācija piekrastes kāpu aizsargjoslā ir krietni labāka nekā iepriekšējos gados. Dienests cer, ka tā arī turpmāk uzlabosies, pateicoties inspektoru darbam.
Pārbaudēs piedalījās Liepājas, Ventspils un Valmieras reģionālās vides pārvaldes speciālisti, gādājot par to, lai tiktu pārbaudītas ļoti plašas teritorijas no Ainažiem līdz Jūrmalciemam un Nidai, informē VVD.
Valmieras reģionālās vides pārvaldes darbinieki pārkāpumus nekonstatēja, bet atsevišķos gadījumos notika izskaidrošanas darbs ar automašīnu vadītājiem.
Ventspils reģionālās vides pārvaldes inspektori par nobraukšanu no ceļiem un atrašanos kāpu aizsargjoslā sastādīja administratīvos protokolus deviņām fiziskām personām.
Liepājas reģionālās pārvaldes speciālisti konstatēja, ka divi autovadītāji ir iebraukuši kāpu aizsargjoslā Liepājas pilsētas teritorijā, bet viņi uzrādīja Liepājas pilsētas domes izdotu atļauju iebraukšanai pludmalē. Kā norāda VVD, šis fakts vides speciālistos rada zināmas šaubas, vai pašvaldībai ir tiesības izdot šāda veida atļaujas. Viens administratīvais protokols tika sastādīts Rucavas pagasta teritorijā par nobraukšanu no ceļa kāpu aizsargjoslā un telts novietošanu ārpus šim nolūkam norādītās vietas.
Arī turpmākajās nedēļās VVD sola šādas plašu teritoriju aptverošas pārbaudes gan Baltijas jūras, gan Rīgas jūras līča piekrastē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!