• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieaudzis atbalsts dalībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2005., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 20. jūlijā

Vēl šajā numurā

20.07.2005., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieaudzis atbalsts dalībai NATO

Sabiedrības atbalsts Latvijas dalībai NATO sasniedzis līdz šim visaugstāko līmeni.

Mūsu valsts dalību NATO atbalsta 77,7% Latvijas iedzīvotāju, liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes firmas “Latvijas fakti” aptauja. Salīdzinājumā ar pērnā gada augustu atbalsts sabiedrībā ir palielinājies par 3,7% (2004.gada augustā tas bija 74%).
Iedzīvotāji savu atbalstu visbiežāk (27,8%) pamato ar to, ka Latvijas dalība NATO veicina valsts un iedzīvotāju drošību, ceļ Latvijas starptautisko prestižu un ietekmi (15,2%), kā arī ar to, ka kopīga aizsardzība ir lētāka nekā individuāla (11,8%).
Kā informē Ārlietu ministrijas preses centrs, mainījies Latvijas iedzīvotāju uzskats par galvenajiem NATO uzdevumiem. Par svarīgāko tiek minēta līdzdalība miera uzturēšanā pasaulē (42%). Tāpat kā svarīgi uzdevumi tiek minēta drošība/aizsardzība (19,3%), dalībvalstu un robežu aizsardzība (16,3%), cīņa pret terorismu (9,5%) un militārā sadarbība (6,2%).
Vairāk nekā puse (55,1%) ir pārliecināta, ka NATO jāiesaistās starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās, jo tā veicina stabilitāti ne tikai pasaulē, bet arī Eiropā. 28% respondentu NATO dalību šādās operācijās neatbalsta.
Liels ir arī Latvijas aptaujāto atbalsts Latvijas karavīru dalībai starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās. 11,4% uzskata, ka šāda dalība nav nepieciešama. 30,4% iedzīvotāju savu atbalstu Latvijas karavīru dalībai starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās pamato ar to, ka tā attīsta karavīru profesionālās iemaņas; 25,3% aptaujāto uzskata, ka iesaiste ir Latvijas kā sabiedrotā pienākums; 16,7% uzskata, ka dalība ceļ mūsu valsts starptautisko prestižu; savukārt 14,7% ir pārliecināti, ka karavīru dalība starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās veicina Latvijas drošību.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!