• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vērtē panākumus eksportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2005., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ģimenes saņems pabalstus

Vēl šajā numurā

20.07.2005., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtē panākumus eksportā

Šodien ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols apmeklēs konkursa “Latvijas eksportspējīgākais produkts 2004” pretendentus – uzņēmumus a/s “Grindeks” un SIA “Fonons” Rīgā, kā arī SIA “Purefood” Tukuma rajonā.

Dalībai konkursā iesniegti 33 uzņēmēju pieteikumi no visas Latvijas tādās nozarēs kā pārtika, kokapstrāde, informācijas tehnoloģijas, farmācija, mašīnbūve un citas. Ir noslēgusies konkursa pirmā kārta, kurā izvērtēti pretendentu pieteikumi, un konkursa otrajā kārtā ir izvirzīti 15 uzņēmumi – katrā kategorijā pa pieciem.
Lai apskatītu uzņēmumu telpas un veiktu intervijas, tos apmeklēs žūrijas komisijas locekļi. Konkursa ietvaros izvērtēti uzņēmēju eksporta rādītāji aizvadītajā gadā, atzinīgi novērtējot sekmīgākos eksporta produktus un pakalpojumus.
Balva tika izsludināta trīs kategorijās. Pirmā kategorijā vērtēts produkts vai pakalpojums ar straujāko eksporta apjoma pieaugumu, otrajā – jaunais eksporta produkts vai pakalpojums, kuru ir sākts eksportēt pagājušajā gadā, bet trešajā – inovatīvākais produkta vai pakalpojuma eksporta risinājums.
Pirmās vietas ieguvēji katrā kategorijā varēs šogad pēc izvēles vienu reizi bez maksas piedalīties uzņēmēju delegācijas sastāvā Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ārvalstu vizītē. Otrās vietas ieguvējiem tiks apmaksāts darījumu brauciens 1000 latu vērtībā. Savukārt trešās vietas ieguvēji pēc izvēles varēs ievietot sava uzņēmuma informāciju Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras izdevumā “Latvian Business Guide” vai katalogā “EXIM”.
Uzvarētāju apbalvošana iecerēta septembrī. Par balvas patronesi Ekonomikas ministrija aicināja Latvijas Valsts prezidenti V.Vīķi-Freibergu, kura aicinājumu ir pieņēmusi.

Uzziņai:

Lai sekmētu Latvijas uzņēmēju konkurētspēju ārvalstu tirgos, Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) šogad pirmo reizi izsludināja gadskārtējo balvas konkursu Latvijā reģistrētām komercsabiedrībām par sasniegumiem eksportā “Latvijas eksportspējīgākais produkts 2004”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!