• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ko Latvijā medī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2005., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilki iecienījuši Kurzemi

Vēl šajā numurā

20.07.2005., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ko Latvijā medī

No nelimitētajiem medījamiem dzīvniekiem visvairāk Latvijā tiek medītas pīles un lapsas – attiecīgi 34 796 un 10 160 dzīvnieki, liecina Valsts meža dienesta (VMD) jaunākā informācija par aizvadīto medību sezonu.
Nelimitētie medījamie dzīvnieki ir tie, kuru medīšanai netiek noteikts limits. Lai drīkstētu tos medīt, nepieciešama mednieka sezonas karte.
Iepriekšējā medību sezonā izsniegtas aptuveni 19 000 mednieka sezonas kartes. Pēc VMD sniegtajām ziņām, pagājušajā medību sezonā nomedīti 1906 jenotsuņi, 842 zaķi, 640 caunas, 117 Amerikas ūdeles, 100 seski, 69 ondatras, 35 āpši, 17 ūdri, kā arī 7633 slokas, 766 vārnas, 599 zosis, 419 žagatas, 31 mežirbe, 11 baloži un seši fazāni.
Dienests atgādina, ka pagājušajā sezonā tika ieviesta jauna vienota uzskaites kārtība par nomedītajiem nelimitētajiem dzīvniekiem – pēc mednieka sezonas kartēm. Tajās ikvienam medniekam ir jāieraksta katrs medījums. Mēneša laikā pēc medību sezonas beigām sezonas karte ir jāiesniedz institūcijā, kura izsniegusi mednieka sezonas karti. Ja prasība netiek izpildīta, jauna mednieka sezonas karte netiek izsniegta.

Uzziņai:

Nelimitētie medījamie dzīvnieki Latvijā ir pelēkais un baltais zaķis, meža un akmeņu cauna, sesks, ondatra, āpsis, lapsa, jenotsuns, Amerikas ūdele, kā arī mežirbes, fazāni, lauku un mājas baloži, slokas, pelēkās vārnas, žagatas un ūdens putni – pelēkās un meža pīles, cekulpīles, zosis, gaigalas un citi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!