• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bez sarunām nav rezultātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2005., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Bumbas" tikai profesionāļiem

Vēl šajā numurā

21.07.2005., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bez sarunām nav rezultātu

Vakar, 20.jūlijā, ikgadējās sarunās ar ministrijām Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvji un pašvaldību vadītāji tikās ar Tieslietu ministrijas (TM) amatpersonām. Sarunās piedalījās gan tieslietu ministre Solvita Āboltiņa, gan LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Kā LV pastāstīja A.Jaunsleinis, dialoga dalībnieki apsprieda iepriekš izvirzītus jautājumus par likumos un citos tiesību aktos fiksēto neatbilstību novēršanu. ““Fizisko personu datu aizsardzības likumā”, “Informācijas atklātības likumā” un likumā “Par pašvaldībām” ir savstarpējas pretrunas par personu datu aizsardzības pieejamību vai konfidencialitāti. Tas rada problēmas minēto likumu piemērošanā pašvaldību darbā. Tieslietu ministrija uzklausīja LPS viedokli, mēs – ministrijas viedokli tās izvirzītajos problēmu jautājumos. Sarunas notika konstruktīvā un labvēlīgā gaisotnē. Vienojāmies, ka pie iespējamajiem risinājumiem atgriezīsimies pēc mēneša,” ar vienu piemēru no sarunu tēmu klāsta stundas ilgo tikšanos raksturoja LPS vadītājs.
TM un LPS sarunās pārrunātas tiesību aktu piemērošanas problēmas un aktualitātes pilsonības un naturalizācijas jomā, zemes politikas jomā un sabiedrības integrācijas jautājumos.
TM ierosināto pārrunu jautājumu lokā bija iespējamās izmaiņas likumā “Par pašvaldībām”, par pašvaldību funkciju nosakot arī sabiedrības integrācijas veicināšanu savā teritorijā. TM aicināja pašvaldībām veidot ciešāku sadarbību ar valsts iestādēm pilsonības prestiža celšanā, latviešu valodas kā valsts valodas nostiprināšanā. Zemes politikas jomā pārrunāta zemes un ēku kadastrālās vērtības bāzes saskaņošana ar pašvaldībām, nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšana un aktualizācija, aizsargjoslu sistēmas uzturēšana un izmantošana. Valsts zemes dienesta institūciju un pašvaldību sadarbība, izpildot Aizsargjoslu likuma 33.pantu u.c. jautājumi.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!