• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas palīdzību Rumānijas valdībai rīcībpolitikas sistēmas izveidē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2005., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113090

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.07.2005., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas palīdzību Rumānijas valdībai rīcībpolitikas sistēmas izveidē

Latvijas Valsts kanceleja uzvarējusi starptautiskā konkursā un divpusējās starptautiskās sadarbības (Twinning) projekta ietvaros 2005.un 2006.gadā palīdzēs Rumānijai veidot valdības rīcībpolitikas sistēmu un stratēģiju sasaiti ar budžeta veidošanas principiem.
Latvijas piedāvātais projekts konkursa atlases fināla kārtā konkurēja ar Austrijas un Francijas–Slovākijas piedāvātajiem projektiem.
Konkursa komisijas vērtējumā norādīts, ka Latvijai ir laba pieredze politikas veidošanas sistēmas reformā, jau izstrādāti vairāki politikas formulēšanas un koordinācijas palīglīdzekļi un rokasgrāmatas. Tāpat uzsvērts, ka Latvija ir sastapusies ar līdzīgiem problēmjautājumiem Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesā, turklāt Latvijai ir ļoti augsts reitings politikas ietekmes novērtēšanas sistēmas attīstībā ES dalībvalstu starpā – 2005.gadā mūsu valsts ierindota piektajā vietā.
“Esmu gandarīta, ka Valsts kanceleja ir spējusi konkurēt ar pārējām ES dalībvalstīm un ieguvusi tiesības dalīties pieredzē ar Rumāniju. Projekta īstenošanai tiks virzīti labākie Valsts kancelejas eksperti – ar lielu pieredzi pašmāju sistēmu veidošanā,” atzīst Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.
Plānots, ka sadarbības projektu no Latvijas puses realizēs Valsts kancelejas direktora vietniece politikas plānošanas un koordinācijas lietās Una Klapkalne, Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietniece Baiba Pētersone un citi kancelejas darbinieki, kas strādājuši pie Latvijas rīcībpolitikas plānošanas un valsts reformu sistēmas izveidošanas.
Jau ziņots, ka Latvija savā projektā “Rumānijas valdības rīcībpolitikas vadības, koordinācijas un lēmumu pieņemšanas kapacitātes stiprināšana” būtiskākos akcentus likusi uz rīcībpolitikas prioritāšu sasaisti ar valsts budžeta ciklu, kā arī ar rīcībpolitikas plānošanu, koordināciju un monitoringu. Twining projektu finansē Eiropas Savienība.
Valsts kanceleja ir viena no divām Latvijas institūcijām, kas uzvarējusi Twining projektu konkursā. Šā gada pavasarī par labāko projektu tehniskajai palīdzībai Bulgārijas valsts atbalsta kontroles sistēmas un likumdošanas sakārtošanas jomā tika atzīsts Finanšu ministrijas izstrādātais piedāvājums.

Ieva Aile, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!