• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra uzrunu Latvijas aizsardzības atašejiem un pārstāvjiem starptautiskajās organizācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2005., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas palīdzību Rumānijas valdībai rīcībpolitikas sistēmas izveidē

Vēl šajā numurā

22.07.2005., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra uzrunu Latvijas aizsardzības atašejiem un pārstāvjiem starptautiskajās organizācijās

Vakar, 21.jūlijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks Kara muzejā Aizsardzības ministrijas organizētajā seminārā tikās ar Latvijas aizsardzības atašejiem un pārstāvjiem starptautiskajās organizācijās. Tikšanās laikā ārlietu ministrs informēja par aktuāliem ārpolitikas jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas drošības politiku, dalību Eiropas Savienībā (ES), reģionālo sadarbību un kaimiņattiecībām.
Drošības politikā ārlietu ministrs atzīmēja nepieciešamību attīstīt starptautisko sadarbību, lai efektīvi cīnītos pret starptautisko terorismu, kas kļūst par nopietnu draudu gan atsevišķu valstu drošībai, gan arī starptautiskajai stabilitātei kopumā.
Ministrs norādīja, ka Eiropas Savienībā ir būtiski panākt vienošanos par ES finanšu perspektīvu 2007. – 2013.gadam (daudzgadu budžetu) un īstenot pasākumus ES valstu konkurētspējas un ekonomiskās attīstības veicināšanā. Šie pasākumi ir svarīgi arī Latvijas ekonomikas izaugsmei un labklājības nodrošināšanai, uzsvēra Artis Pabriks. Ārlietu ministrs atzīmēja, ka Latvijai pilnībā jāizmanto Eiropas Savienības sniegtās iespējas un Latvijas pārstāvju līdzdalība dažādu ES institūciju darbā, lai palielinātu Latvijas ietekmi starptautiskajā arēnā.
Latvija ir ieinteresēta reģionālās sadarbības veicināšanā, stiprinot attiecības ar Baltijas jūras reģiona valstīm, kā arī nodot savu pieredzi reformu īstenošanā tirgus ekonomikas ieviešanā Eiropas austrumu kaimiņiem. Latvijas attiecības ar Krieviju jāveido uz savstarpējā izdevīguma, abpusējas cieņas un pušu līdztiesības pamatiem.
Jāatgādina – lai pilnveidotu Latvijas aizsardzības atašeju un pārstāvju darba efektivitāti, kā arī veicinātu pieredzes un informācijas apmaiņu, ik gadu Aizsardzības ministrija rīko Latvijas aizsardzības atašeju un pārstāvju starptautiskajās organizācijās semināru Latvijā.
Kopš 2002.gada Latvijas aizsardzības sistēmas diplomātiskais korpuss ir ievērojami attīstījies: aizsardzības sistēmas intereses ārvalstīs pārstāv jau 11 Latvijas aizsardzības atašeji, kas akreditēti 30 pasaules valstīs, un 21 pārstāvis starptautiskajās organizācijās – NATO, ES un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!