• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2005. gada 12. jūlija noteikumi Nr. 2 "Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2005., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.6

Personu, kurām nepieciešama palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtība

Vēl šajā numurā

26.07.2005., Nr. 116

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 12.07.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes noteikumi Nr.2

Rīgā 2005.gada 12.jūlijā (prot. Nr.13, 7.§)

Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību, tiek veikta ūdens patēriņa starpības, kura veidojas starp mājai pievadīto, mājas kopējā ūdens skaitītāja fiksēto ūdens apjomu un mājā patērēto, dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu ūdens skaitītāju fiksēto ūdens apjomu (izņemot ūdens zudumus avāriju un remontu gadījumā un ūdens patēriņu dzīvokļos bez skaitītājiem; turpmāk – ūdens patēriņa starpība), sadale un samaksa.

2. Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību savstarpēji vienojas dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu īrnieki/īpašnieki (turpmāk – izmantotāji) un mājas apsaimniekotājs. Vienošanos paraksta ne mazāk kā 75% dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu izmantotāju un mājas apsaimniekotājs. Parakstot vienošanos, tiek noteikts tās darbības laiks.

3. Ja dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu izmantotāji nevar savstarpēji vienoties, mājas apsaimniekotājs ūdens patēriņa starpību sadala proporcionāli dzīvokļos un neapdzīvojamās telpās uzstādīto ūdens skaitītāju uzrādītajam patēriņam norēķinu mēnesī. Ūdens patēriņa starpība sadalei nedrīkst pārsniegt 15% no mājai pievadītā ūdens apjoma.

4. Par ūdens patēriņa starpību, kas pārsniedz 15% no mājai pievadītā ūdens apjoma, samaksā mājas apsaimniekotājs, kā arī veic pasākumus stāvokļa izpētei un ūdens patēriņa starpības samazināšanai.

5. Ja daudzdzīvokļu mājā tiek veikti remontdarbi un to dēļ no sistēmas kanalizācijā tiek izlaists ūdens, tad par šo faktu sastādāms akts un par kanalizācijā izlaisto ūdens apjomu samaksā remontdarbu ierosinātājs – dzīvokļu vai neapdzīvojamo telpu izmantotāji vai attiecīgais apkopes personāls no apkopes samaksai paredzētajiem līdzekļiem.

Aukstā un karstā ūdens sistēmu tilpumu vienreizēji katrā mājā nosaka apsaimniekotājs pēc ūdens skaitītāju datiem, sistēmu iztukšojot un no jauna piepildot nakts laikā.

6. Ūdensapgādes pakalpojumu sniedzējs, mājas apsaimniekotājs un dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu izmantotāji savas atbildības robežās nodrošina ūdens skaitītāju atbilstību likuma “Par mērījumu vienotību” prasībām.

7. Ja pēc apsaimniekotāja ierosinājuma pirms noteiktā verificēšanas termiņa veiktajā mājas kopējā ūdens skaitītāja pārbaudē tiek konstatēts, ka ūdens skaitītāja rādījuma kļūda pārsniedz pieļaujamo, tad par ūdens patēriņa starpību norēķinu mēnesī ūdensapgādes pakalpojumu sniedzējam netiek samaksāts. Ūdens patēriņa starpības samaksa tiek atjaunota tikai pēc jauna verificēta ūdens skaitītāja uzstādīšanas.

8. Noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Rīgas Balss” un stājas spēkā ar dienu, kad tiek publicēti laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

9. Noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Aksenoks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!