• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2005., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113205

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī tad virsnieki mācījās ārzemēs

Vēl šajā numurā

26.07.2005., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievu “Ria Novosti”: Amerikas Savienoto Valstu Kongresa Pārstāvju palāta pieņēmusi rezolūciju ar prasību Krievijai atzīt un nosodīt PSRS veikto Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nelikumīgo okupāciju un aneksiju. “Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – iekļaušana PSRS sastāvā 1940. gadā bija agresijas akts, kas realizēts pret suverēnu valstu gribu”, teikts rezolūcijā. Tajā atzīmēts, ka ASV nav atzinušas Baltijas valstu aneksiju, kura nesusi “neskaitāmas ciešanas baltiešu tautām – teroru, slepkavības un deportācijas uz Sibīrijas koncentrācijas nometnēm”. Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka nav nepieciešams atkārtoti runāt par Baltijas valstu “okupāciju”. Arī prezidenta palīgs Sergejs Jastržembskis atzīmēja, ka “par Baltijas okupāciju nevar būt nekāda runa”.

Vācu “Frankfurter Rundschau”: Sestdien Latvijas galvaspilsētā Rīgā, ļoti daudzu policistu apsargāta un tūkstošiem protestētāju un ziņkārīgo traucēta, notika pirmā “Gay Pride” Baltijā. Tagad satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, kas pieder pie kristīgajiem demokrātiem, ir pieprasījis Rīgas domes izpilddirektora Škapara atkāpšanos no amata, jo viņš sākumā esot izsniedzis atļauju “perverso parādei”. Un Leopolds Ozoliņš no zaļajiem minētās atļaujas izsniegšanā saskatīja pierādījumu tam, ka “mēs esam pārāk toleranti un pasīvi, lai apturētu šī perversā kulta straujo izplatīšanos”.

Vācu “Tageszeitung” raksta, ka austrumeiropiešiem bieži vien ir nepareiza demokrātijas izpratne. Viņi uzskatot, ka demokrātija nozīmē vairākuma diktatūru, bet par minoritāšu un cilvēktiesībām vispār nedomājot. Latvijā līdz šim geji un lesbietes esot varējuši rēķināties vienīgi ar to nevalstisko organizāciju atbalstu, kuras cīnās par cilvēktiesību ievērošanu.

ASV “Eurasia Daily Monitor”: Krievijas valdība 18. jūlijā pieņēma īpašu federālo patriotiskās audzināšanas programmu, kuras uzdevums ir veicināt nacionālo un valstisko vērtību izplatīšanu. Šo projektu, kā stāsta, esot lobējuši Krievijas “siloviki” – ietekmīgi drošības un aizsardzības aģentūru pārstāvji. Tas atspoguļo šodienas Kremļa vadītāju stratēģisko perspektīvu ar tās spilgti izteikto pretrietumniecisko noslieci.

Franču “Le Monde”: Zinātnieki prognozē, ka tuvākajā nākotnē planētas iedzīvotāju novecošanās process ritēs ļoti strauji. Būs vērojama iedzīvotāju skaitliskā pieauguma samazināšanās, kā arī pieaugs atšķirības starp ziemeļu un dienvidu reģioniem. Iepriekš tika prognozēts, ka iedzīvotāju skaits dramatiski palielināsies un ap gadsimta vidu varētu draudēt pārapdzīvotība, tomēr nesen veiktie pētījumi liek to apšaubīt. ANO pieļauj, ka dzimstības samazināšanās varētu būt ilglaicīga. Demogrāfi apgalvo, ka nākotnē būtu jāpadomā par pensionēto iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanu, jo to skaits palielināsies vispirms dienvidos un tad neizbēgami arī ziemeļos, kas var radīt jaunas grūtības.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!