• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija atbalsta stratēģijas ekoloģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2005., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tradīcijas kā kultūras vērtību nesējas

Vēl šajā numurā

26.07.2005., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija atbalsta stratēģijas ekoloģijā

PUTNS.JPG (15486 bytes)
Viens no stratēģijas uzdevumiem ir jūras vides saglabāšana
Foto no Eiropas Komisijas Audiovizuālās bibliotēkas

Pagājušajā nedēļā Eiropas Komisijā norisinājās diskusijas par septiņu ekoloģisko stratēģiju atbalstīšanu. Stratēģijas aptver gaisa piesārņojuma, ilgtspējīgas resursu izmantošanas, atkritumu apjoma samazināšanas un otrreizējas izmantošanas, pesticīdu lietošanas, jūras vides, augsnes kvalitātes un pilsētvides jautājumus. Diskusiju rezultātā tika panākta vienošanās par atbalstu stratēģiju īstenošanas uzsākšanai šā gada otrajā pusē
Aktīvākās debates norisinājās starp uzņēmējdarbības attīstību atbalstošajiem komisāriem Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu vadībā un vides lietu komisāru Stavrosu Dimsu. Ž.M.Barrozu norādīja, ka nepieciešamas vispārīgākas debates par apspriežamo vides aizsardzības pasākumu kopuma ietekmi uz Eiropas ekonomisko izaugsmi un darbavietu skaita palielināšanu, kas ir pašlaik izvirzītas par galvenajām Lisabonas stratēģijas prioritātēm.
Diskusijām uzmanīgi sekoja līdzi gan rūpniecības, gan zaļie lobiji. Rūpniecības lobija pārstāvji vēlējās panākt, lai Komisija pārskatītu apspriežamos priekšlikumus, un uzsvēra, ka, piemēram, gaisa kvalitātes uzlabošanas mērķi ir nesasniedzami vai arī uzņēmumiem prasīs nesamērīgi lielas investīcijas.
Neskatoties uz rūpniecības lobiju aktivitātēm un Žozē Manuela Barrozu argumentiem, stratēģiju uzsākšana tika atbalstīta. To apsveica Komisijas viceprezidente Margota Valstrema. Viņa informēja, ka Komisijā valdījis vispārējs atbalsts vides stratēģiju ieviešanai.
Eiropas Vides biroja ģenerālsekretārs Džons Hontelezs norādīja, ka vides jautājumu ignorēšana būtu vēl vairāk attālinājusi Eiropas Savienības institūcijas no Savienības iedzīvotājiem, taču vismaz šoreiz “gudrība ir uzvarējusi”.

Ieva Ušča

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!