• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vīzām Krievijas futbola līdzjutējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2005., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113221

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par centralizētā auto nomas konkursa uzvarētāju

Vēl šajā numurā

26.07.2005., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vīzām Krievijas futbola līdzjutējiem

2005.gada 18. un 20.jūlijā Latvijas vēstniecībā Krievijā uz sarunu tika aicināti Krievijas Futbola savienības, Futbola tūrisma aģentūras un vairāku Krievijas tūrisma firmu pārstāvji. Tikšanos organizēja vēstniecības Konsulārā nodaļa, un tās mērķis bija apspriest vīzu jautājumus saistībā ar 16. un 17.augustā Latvijā paredzētajām Latvijas – Krievijas jaunatnes izlases un nacionālās izlases futbola komandu pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm.
Krievijas pārstāvjiem tika sniegta detalizēta informācija par ieceļošanas nosacījumiem Latvijā un vīzu noformēšanas kārtību. Latvijas pārstāvji, ievērojot starptautiskos drošības standartus, pievērsīs pastiprinātu uzmanību arī drošības jautājumiem, lai spēles kļūtu par baudījumu gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem. Tiem futbola līdzjutējiem, kuri nokļuvuši citu valstu tiesībsargājošo institūciju uzmanības lokā neakceptējamu vai pat krimināli sodāmu darbību dēļ, vīzas var tikt atteiktas.
Krievijas Futbola savienības viceprezidents Vjačeslavs Čazovs informēja, ka potenciālais Krievijas līdzjutēju skaits varētu būt aptuveni 900 dalībnieku. Šāds biļešu skaits pēc noteikumiem pienākas futbola čempionāta dalībvalstij, un tie ir 10% no attiecīgā stadiona vietu skaita. Ap 100 vīzu pieprasījumu varētu tikt saņemti no abām Krievijas komandām un to personāla. Uz 17.augusta spēli no Krievijas uz Latviju paredzēts arī īpašs avioreiss ar VIP līdzjutējiem.
Vīzu formalitātes līdzjutējiem kārtos tūrisma firmas, un, iesniedzot dokumentus Konsulārajā nodaļā, būs jāuzrāda arī biļetes vai to kopijas. Saistībā ar futbola spēlēm Konsulārā nodaļa papildus gatavojas izskatīt aptuveni 1000 vīzu pieprasījumu. Latvijas – Krievijas līgums par pilsoņu savstarpējiem braucieniem paredz, ka sporta sacensību dalībniekiem un sporta tiesnešiem var tikt izsniegtas bezmaksas vīzas.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!