• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Horvātijā un tiekoties ar Horvātijas augstākajām amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2005., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Krāslavas novadu

Vēl šajā numurā

26.07.2005., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Horvātijā un tiekoties ar Horvātijas augstākajām amatpersonām

Piektdien, 22.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturēdamies oficiālā vizītē Horvātijā, tikās ar augstākajām valsts amatpersonām.
No rīta Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā notika Ministru prezidenta A.Kalvīša un Latvijas oficiālās delegācijas svinīga sagaidīšanas ceremonija, kurā piedalījās Horvātijas premjerministrs Ivo Sanaders, kam sekoja divpusējās abu valstu premjerministru sarunas.
Tikšanās laikā A.Kalvītis un I.Sanaders pārrunāja vairākus nozīmīgus jautājumus: Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos, situāciju reģionā un NATO paplašināšanos. Puses atzīmēja, ka Latvijas Ministru prezidenta vizīte Horvātijā ir ļoti veiksmīgs turpinājums iepriekšējai vizīšu apmaiņai prezidentu līmenī.
Premjerministri apsprieda iespējas atvērt abu valstu vēstniecības Rīgā un Zagrebā, bet pašreiz sperts pirmais solis – tika atklāts Latvijas Goda konsulāts Zagrebā.
Sarunas laikā uzmanība tika veltīta arī divpusējām ekonomiskajām attiecībām, tai skaitā Latvijas kuģniecības pasūtījumam būvēt desmit tankkuģus Horvātijas kuģubūves rūpnīcā, kas ir nozīmīgs ekonomisks darījums starp abām valstīm.
A.Kalvītis un I.Sanaders diskutēja par iespējām veidot ciešāku sadarbību starp Baltijas valstīm un Adrijas hartas valstīm 3+3 valstu formātā.
Latvijas Ministru prezidents uzaicināja Horvātijas premjerministru apmeklēt Latviju vizītē un saņēma apliecinājumu, ka I.Sanaders meklēs iespēju vēl šogad ierasties Latvijā vizītē, lai nostiprinātu divpusējās attiecības.
Abu valstu premjerministri parakstīja divpusēju līgumu par tūrismu un sadarbību, kas ir juridisks instruments tālākai tūrisma attīstībai starp Latviju un Horvātiju.
Vizītes turpinājumā Ministru prezidentam bija tikšanās ar Horvātijas prezidentu Stepanu Mesiču, kuras laikā galvenokārt tika pārrunāti reģionālās sadarbības un reģiona stabilitātes jautājumi. A.Kalvītis uzsvēra, ka “reģionam ir ļoti nepieciešama skaidra perspektīva un stabilitāte”.
S.Mesičs norādīja, ka šobrīd Horvātiju var uzskatīt par reģiona drošības joslu. Prezidents izrādīja interesi par Latvijas investīcijām Horvātijā tūrisma un industrijas sektorā.
A.Kalvītis, turpinot oficiālo vizīti Horvātijā, tikās ar šīs valsts parlamenta priekšsēdētāju Vladimiru Šeku un apsprieda līdzšinējo parlamentāro sadarbību. Ministru prezidents norādīja, ka nākotnē būs nepieciešams attīstīt vēl ciešāku sadarbību starp abu valstu parlamentiem, kas ir īpaši svarīgi saistībā ar sarunām par Horvātijas iestāšanos ES.
Vizītes laikā Horvātijas premjerministrs I.Sanaders rīkoja svinīgas pusdienas par godu Aigaram Kalvītim un Latvijas delegācijai.
Pēcpusdienā Ministru prezidents kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju apmeklēja Horvātijas ekonomikas ministru Branko Vukeliču, lai pārrunātu divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus un investīciju iespējas dažādos Horvātijas ekonomikas sektoros.
Oficiālās vizītes laikā Aigars Kalvītis apmeklēja arī vairākus Horvātijas reģionus – Istriju un Dalmāciju.
Latvijā Ministru prezidents atgriezās vakar, 25.jūlija pēcpusdienā.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!