• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2005., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem politisko lielvaru riteņiem

Vēl šajā numurā

27.07.2005., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievu televīzijas kanāls “3.Kanal” vēsta: “Pēdējā laikā no jauna aktivizējušies tie, kas atbalsta ideju par Krievijas atvainošanos visos veidos. Gan Baltijas valstīm, gan Gruzijai un Ukrainai. Ja šis vēsturiskais absurds turpināsies, visām Eiropas valstīm visu laiku būs jāatvainojas vienai otras priekšā. Visas šīs pseidonožēlas ir ne tikai aizvainojošas Krievijai, bet nāk par ļaunu arī tālākām normālām attiecībām ar tās kaimiņiem. Tiem jādod iespēja atbrīvoties no šiem provinciālajiem kompleksiem un sākt maksāt Krievijai par elektrību un gāzi pēc pasaules cenām.” Televīzijas korespondents devās uz Pitalovu (kas esot saukusies Abrame, kad atradusies Latvijas teritorijā), lai noskaidrotu, kā dzīvo cilvēki “beigtā ēzeļa ausu teritorijā”.

Britu “the Financial Times”: Krievija varētu sagraut ieplānoto eiras zonas paplašināšanos 2007.gadā, izmantojot iespēju kontrolēt gāzes piegādes Austrumeiropai, lai tādā veidā palielinātu inflāciju.

Poļu “Gazeta.pl”: Baltkrievijas televīzija kārtējo reizi apsūdzējusi mūsu diplomātus spiegošanā, bet varas iestādes Minskā ķērušās klāt tam, lai pilnīgi izrēķinātos ar Baltkrievijas Poļu savienību. Polija izraida kārtējo baltkrievu diplomātu.

ES portāls “EUobserver” vēsta: Atbilstoši Pasaules bankas ziņojumam ekonomiskā izaugsme ir palēninājusies astoņās no desmit jaunajām dalībvalstīm, kuras ES pievienojās pagājušajā gadā. Ziņojumā teikts, ka pēc investīciju un eksporta pieauguma uzreiz pēc iestāšanās ES 2004.gada maijā, visas Viduseiropas un Austrumeiropas dalībvalstis šā gada pirmajā pusē uzrāda ekonomikas attīstības palēnināšanos.

Vācu “Financial Times Deutschland”: G-4 valstu (Vācijas, Japānas, Brazīlijas un Indijas) un Āfrikas Savienības pārstāvju starpā panākta pozīciju tuvināšanās jautājumā par ANO Drošības Padomes paplašināšanu. Abas puses sarunu nobeigumā Londonā vienojās par Padomes paplašināšanu līdz 26 dalībvalstīm.

Intervijā vācu “Die Presse” Polijas ārlietu ministrs Adamss Daniels Rotfelds pauž, ka tiem politiķiem, kur labi iekārtojušies, vairs nav drosmes cilvēkiem pateikt patiesību, kāpēc stāvoklis ES ir tik nestabils un neprognozējams. Šie politiķi orientējoties pēc vispārīgā noskaņojuma un garastāvokļa uz ielām. Rotfelds šādu izturēšanos sauc par oportūnistisku, populistisku un uzskata par bīstamu. Viņš ir pārliecināts, ka ES krīze nav institucionāla, bet politiska. Institūcijas Briselē esot pat pārāk spēcīgas un funkcionējot labi – tik labi, ka dažkārt rodoties iespaids, ka tās pat neinteresē, ko dara cilvēki.

Franču “Le Figaro” raksta, ka terorisma apjomi un intensitāte liecina par jauna kara iestāšanos. Pretinieki esot labu gabalu priekšā, bet policijas vienības – bezspēcīgas, drošības sajūtas patiesībā nav, progress cīņā pret terorismu tiek apšaubīts. Turklāt neesot zināms, kas īsti ir “Al-Qaeda”, bet, kā pieļauj komentētājs, tā īsteno plānu, kuram pagaidām nav ko pretstatīt.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!