• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
72 stundas bez vīzas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2005., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārda ceļa aprīkojumu

Vēl šajā numurā

27.07.2005., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

72 stundas bez vīzas

No 23.jūlija stājušies spēkā grozījumi Imigrācijas likumā (publicēti “LV” 22.07.2005), kas turpmāk ļaus kruīza kuģu pasažieriem bez vīzas Latvijā uzturēties līdz 72 stundām.
Jaunā kārtība paredz, ka pasažieriem, ja kruīza kuģis uzturas ostā mazāk par 72 stundām un pasažieris nav Ministru kabineta noteikumu “Ielūgumu apstiprināšanas kārtība” pielikumā (publicēts “LV”22.07.2005) minēto valstu pilsonis vai iedzīvotājs, vai ārzemnieks, kuram ārvalstīs piešķirts bezvalstnieka vai bēgļa statuss, nav nepieciešama vīza ieceļošanai Latvijā. Noteikts, ka Ministru kabinetam ne vēlāk kā līdz 2005.gada 1.decembrim jānosaka to valstu saraksts, kuru pilsoņiem un iedzīvotājiem nepieciešams veikt papildu pārbaudi un nepieciešama vīza, ieceļojot ar kruīza kuģi Latvijas teritorijā. Papildu pārbaude veicama arī tiem ārzemniekiem, kuriem ārvalstīs piešķirts bezvalstnieka vai bēgļa statuss.
Grozījumi atvieglo kruīzu kuģu pasažieru ieceļošanu Latvijā un veicina tūrisma attīstību, bet papildu pārbaudes un vīzas pieprasīšana riska valstu pilsoņiem ir būtiski nepieciešama valsts drošības garantēšanai, skaidro Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!