• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vasaras lamatas pārtikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2005., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstniece atzinīgi vērtē lidostu

Vēl šajā numurā

28.07.2005., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vasaras lamatas pārtikai

Laikam kļūstot vēsākam, strauji samazinājies pārtikas izplatīšanas uzņēmumos ražošanā apturēto un no apgrozības izņemto pārtikas produktu skaits, liecina jaunākā informācija.

Vasarā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pastiprināti kontrolē pārtikas apritē iesaistītos uzņēmumus un pārbauda ātri bojājošos produktu uzglabāšanas temperatūras režīmus un derīguma termiņus.
Pagājušajā nedēļā dienesta inspektori pārbaudījuši 831 uzraudzības objektu visā Latvijā un 135 objektos jeb 16% no pārbaudītajiem uzņēmumiem konstatēti pārkāpumi, informē PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistare. Secināts, ka, uzglabājot augsta riska pārtiku – svaigu gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, kā arī zvejas produktus, visbiežāk uzņēmumi nav ievērojuši temperatūras režīmus. Šāds pārkāpums konstatēts 118 gadījumos. Savukārt 31 gadījumā netika ievēroti pārtikas produktu derīguma termiņi.
PVD inspektori sastādījuši 15 administratīvo pārkāpumu protokolus un par konstatētajiem pārkāpumiem 69 gadījumos uzlikuši naudas sodus kopumā par 2090 latiem. Sešos gadījumos pieņemts lēmums par produkcijas izplatīšanas apturēšanu, bet 33 gadījumos par pārtikas produktu izņemšanu no apgrozības.
Līdz neatbilstību novēršanai apturēta 32 kilogramu pārtikas produktu izplatīšana, savukārt no apgrozības izņemti 226 kilogrami un 111 gabali dažādu pārtikas produktu. Salīdzinājumam nedēļu iepriekš temperatūras režīmu un derīguma termiņu neievērošanas dēļ inspektori izplatīšanā apturēja četras tonnas, bet no apgrozījuma izņēma divas tonnas pārtikas produktu.
Dienests atgādina, ka iepērkoties uzmanība jāpievērš pārtikas produktu uzglabāšanas temperatūrai, kurai ledusskapī vai aukstuma vitrīnā jāsakrīt ar ražotāja uz produkta iepakojuma norādīto.

Uzziņai

* Ja patērētājiem rodas aizdomas par iespējamiem pārkāpumiem, nekavējoties jāzvana uz Pārtikas un veterinārā dienesta uzticības telefonu – automātisko atbildētāju 7027402 – un jāatstāj maksimāli precīza informācija par produktu un vietu, kur tas iegādāts.
* Ikviens patērētājs var arī vērsties PVD pārvaldēs visā Latvijā.
* Raksturīgākie pārkāpumi:
• tiek tirgoti pārtikas produkti, kam beigušies derīguma termiņi;
• dati ir laboti vai pārlīmēti;
• netiek ievēroti temperatūras režīmi;
• iegādātais pārtikas produkts ir sabojājies.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!