• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēstniece atzinīgi vērtē lidostu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2005., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ēdelīgā armija atkāpusies diendusā

Vēl šajā numurā

28.07.2005., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstniece atzinīgi vērtē lidostu

Vakar ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija apmeklēja starptautisko lidostu “Rīga”.

K.Toda Beilija iepazinās ar lidostas attīstības plāniem un tajā veiktajiem drošības pasākumiem. Protams, vēstnieci īpaši interesēja aviosatiksme starp Latviju un ASV. Šobrīd abu valstu iedzīvotājiem pieejams Uzbekistānas nacionālās aviokompānijas “Uzbekistan Airways” maršruts Taškenta–Rīga–Ņujorka. Dati liecina, ka pēdējā laikā pieaudzis no Rīgas uz Ņujorku lidojošo pasažieru skaits, tāpēc būtu lietderīgi paredzēt vairāk lidojumu. Tāda iespēja tiek pārrunāta ar aviosabiedrības vadību, un jau nākamajā sezonā būtu iespējams piedāvāt trīs lidojumus nedēļā. Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers norādīja, ka vēstnieces vizīte uzskatāma par signālu iespējamām sarunām ar ASV aviokompānijām. Viņš arī prognozēja jaunu aviokompāniju lidojumus no Rīgas.
Lidostas prezidents Dzintars Pomers vēstniecei pastāstīja, ka paredzēts jau šogad beigt jaunā jeb tā dēvētā Ziemeļu termināļa būvi, bet nākamgad tiks sākta vēl vienas piestātņu ēkas celtniecība. Nākotnē plānots uzbūvēt arī vēl vairākas kravas noliktavas, kas dos iespēju gūt lielākus ienākumus no kravas pārvadājumiem.
K.Toda Beilija atzina, ka lidostā tiek ievēroti visi starptautiskie drošības standarti. To apliecinājušas arī pirms ASV prezidenta Džordža Buša vizītes ASV drošības dienestu veiktās pārbaudes. Vēstniece atzinīgi novērtēja lidostas attīstību un nākotnes plānus un prognozēja, ka lidostas izaugsme turpināsies.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!