• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atrasta izzudusī sēne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2005., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Miljons sasniegts jau augustā

Vēl šajā numurā

02.08.2005., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atrasta izzudusī sēne

Projekta “Ziemeļgaujas ielejas aizsardzība un apsaimniekošana” ietvaros notiekošajā mežu inventarizācijā atrasta toverīšu sarkosoma. Tā ir Latvijas Sarkanās grāmatas 0. kategorijā, t.i., izzudušo sugu sarakstā, iekļauta sēne.

Kā informē projekta “Ziemeļgaujas ielejas aizsardzība un apsaimniekošana” pārstāvis Viesturs Lārmanis, sēne atrasta aizsargājamo ainavu apvidus “Ziemeļgauja” teritorijā Valkas rajona Vijciema pagastā netālu no Kankarīšu ieža. Mikologs Dr. biol. emer. EdgarsVimba skaidrojis, ka pēdējos gados šī sēne divreiz konstatēta arī kādā vietā Tukuma apkārtnē. Ziemeļgaujas un Tukuma apkārtnes sarkosomu atradnes ir vienīgās, kas Latvijā zināmas kopš pagājušā gadsimta sākuma.
Atbilstoši Sarkanās grāmatas kategoriju aprakstam par izzudušām tiek uzskatītas sugas, kuras nav atrastas pēdējo 50 gadu laikā, taču, iespējams, atsevišķās vietās vēl saglabājušās. Sarkosoma ierakstīta arī Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas Sarkanajā grāmatā, Somijas un Polijas Apdraudēto sēņu sugu sarakstā.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!