• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas vēstnieka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2005., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 2.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

03.08.2005., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas vēstnieka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā vizīti Latvijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 29.jūlijā tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) Kolinu Manro (Colin Munro).
Kolins Manro izteica Artim Pabrikam atzinību par Latvijas pārstāvniecības EDSO veiksmīgo darbu, aizstāvot un paužot Latvijas pozīciju.
Latvijas ārlietu ministrs pastāstīja vēstniekam par Latvijas sasniegumiem sabiedrības integrācijā. Ministrs uzsvēra, ka aktīva cilvēku rīcība, apgūstot latviešu valodu un iegūstot Latvijas pilsonību, liecina par patiesu vēlmi integrēties Latvijas sabiedrībā. Latvijā tam ir radīti visi nepieciešamie apstākļi, norādīja A.Pabriks.
Lielbritānijas vēstnieks EDSO pauda pārliecību, ka naturalizācija un sabiedrības integrācija Latvijā noris veiksmīgi, un novēlēja turpināt šo politiku.
Vēstnieks informēja Arti Pabriku par EDSO reformas gaitu. Lielbritānijas diplomāts atzīmēja, ka dalībvalstu konstruktīva nostāja ir nepieciešama veiksmīgai reformas īstenošanai. Šajā saistībā K.Manro pieminēja Krievijas lomu minētajā procesā.
Ārlietu ministrs pauda uzskatu, ka ciešāka Eiropas Savienības dalībvalstu sadarbība EDSO ietvaros ļautu efektīvāk risināt drošības un reģionālos problēmjautājumus.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis un sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere 29.jūlijā tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) Kolinu Manro un Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Ianu Bondu.
Sarunas sākumā A.Latkovskis atzina: “Ir svarīgi tikties ar vēstniekiem EDSO, jo tā ir organizācija, kuru izmanto Krievija, lai apvainotu Latviju cilvēktiesību pārkāpumos.” Viņš arī izteica gandarījumu, ka K.Munro pats personīgi ieradies, lai pārliecinātos par reālo situāciju, kas krasi atšķiras no tā, kādu to vēlas iztēloties Krievija.
K.Manro Latvijā interesējās par sekretariāta paveikto iecietības veicināšanā Latvijas sabiedrībā, naturalizācijas procesiem, sadarbību ar mazākumtautību organizācijām, kā arī par situāciju ar radikāli noskaņotām organizācijām. A.Latkovskis ar gandarījumu informēja par sekretariātā paveikto darbu sadarbībā ar mazākumtautību organizācijām, kā arī iecietības veicināšanā, vienlaikus uzsverot, ka darbā, kas saistīts ar rasisma ierobežošanu un neiecietības pazīmju izskaušanu Latvijā, būtu ciešāk jāsadarbojas iesaistītajām institūcijām, tajā skaitā ar drošības sargiem Latvijā.
K.Manro bija patīkami pārsteigts, ka Latvijā noris integrācijas, nevis asimilācijas process, un atzinīgi vērtēja paveikto iecietības veicināšanā un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām.
Ministrs aicināja Lielbritānijas vēstnieku Latvijā doties vizītē uz Rēzekni, lai iepazītu integrācijas procesus šajā pilsētā un turpinātu veiksmīgo sadarbību ar Lielbritānijas vēstniecību integrācijas veicināšanā Latvijā.

Gunta Kāle, sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!