• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atteiksies no stingrās uzskaites pavadzīmēm-rēķiniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2005., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būs vairāk audžuģimeņu

Vēl šajā numurā

03.08.2005., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atteiksies no stingrās uzskaites pavadzīmēm–rēķiniem

Valdība vakar, 2.augustā, pieņēma konceptuālu lēmumu nākotnē atteikties no stingrās uzskaites preču pavadzīmēm-rēķiniem, kas uzņēmējiem obligāti jāiegādājas no valsts. Tās tiks aizstātas ar unikāliem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piešķirtiem numuriem.

Lai nodrošinātu nepieciešamās kontroles prasības, tiks ieviesta jauna, uzņēmējiem ērtāka un lētāka sistēma. Kā skaidro Finanšu ministrijas (FM) preses sekretāre Baiba Melnace, uzņēmēji varēs lietot attaisnojuma dokumentus, kuros norādīts VID teritoriālās iestādes piešķirts numurs. Tos bez maksas varēs saņemt VID teritoriālajās iestādēs – elektroniski vai personīgi vēršoties VID teritoriālajā iestādēs. Iecerēts, ka numurus radīs, izmantojot VID datu bāzi, saskaņā ar izstrādātu algoritmu, kas nodrošinātu numuru unikalitāti.
Lai sadarbības partneri un citas trešās kompetentās personas varētu pārliecināties par attaisnojuma dokumenta izlietojumu, VID gādās par publiski pieejamu izsniegto stingrās uzskaites pavadzīmju-rēķinu un attaisnojuma dokumentu numuru vienoto datu bāzi (reģistru). Tajā tiks apkopota nodokļu maksātāju pārskatos sniegtā informācija.
Darījumos ar akcīzes precēm un medikamentiem nodokļu maksātājiem gan arī turpmāk būs jālieto stingrās uzskaites preču pavadzīmes-rēķini. Darījumos ar kokmateriāliem nodokļu maksātājiem būs jālieto kokmateriālu transporta pavadzīmes-rēķini līdz 2006.gada 31.decembrim.
Ministru kabinets uzdeva FM līdz 1.septembrim sagatavot nepieciešamos grozījumus likumā par nodokļiem un nodevām. Pēc likuma grozījumu pieņemšanas ministrijai jāizstrādā un jāiesniedz valdībai arī noteikumu projekts, kas reglamentē tādu attaisnojuma dokumentu izmantošanu preču uzskaitei, izcelsmes un piederības apliecināšanai un pārvietošanai, kuros norādīts VID teritoriālās iestādes piešķirtais numurs. Tajā arī jābūt reglamentētai kārtībai, kādā VID teritoriālās iestādes piešķir numurus, un citiem ar jauninājumu saistītiem jautājumiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!