• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būtiski grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2005., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasu maiņa neapsīkst

Vēl šajā numurā

03.08.2005., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būtiski grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā

1.augustā stājās spēkā grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā (publicēti “LV” 06.07.2005), kuri paredz pagarināt valsts zinātnisko institūciju – bezpeļņas organizāciju – pārreģistrācijas termiņu.

“Termiņa pagarināšana saistīta ar Saeimā pieņemto Zinātniskās darbības likumu, kurā noteikts, ka gada laikā no likuma spēkā stāšanās dienas valsts bezpeļņas zinātniskie uzņēmumi reorganizējami atbilstoši Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likuma noteikumiem,” norāda Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Jānis Endziņš.
Pašvaldības zinātniskajām, valsts un pašvaldības kultūras un izglītības institūcijām, kuras darbojas kā bezpeļņas organizācijas, ir pienākums iesniegt pieteikumu pārreģistrācijai komercreģistrā, biedrību vai nodibinājumu reģistrā, pārveidoties par valsts vai pašvaldības iestādi vai pieteikties likvidācijai.
Valsts zinātniskajām institūcijām termiņš pagarināts līdz 2006. gada 18. maijam, bet valsts un pašvaldības kultūras un izglītības iestādēm, pašvaldības zinātniskajām institūcijām ar bezpeļņas organizācijas statusu šis termiņš paliek nemainīgs – tām pieteikumi pārreģistrācijai jāiesniedz līdz šā gada 1.septembrim.

Pēc UR informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!