• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2000., Nr. 345/347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dabas resursu nodokli

Vēl šajā numurā

04.10.2000., Nr. 345/347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 3. oktobra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 26.septembra sēdes protokollēmumā "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 16.decembra noteikumos Nr.417 "Uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtība"". Sakarā ar to, ka pēc noteikumu grozījumu pieņemšanas ir jāizgatavo jaunas veidlapas, noteikumu otrais punkts stāsies spēkā 2000.gada 1.novembrī.

Akceptēts rīkojums "Par valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" pamatkapitāla palielināšanu". Aģentūras pamatkapitāls tiek palielināts par 1 405 726 latiem, ieguldot pamatkapitālā valsts nekustamā īpašuma objektus.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 7.maija noteikumos Nr.164 "Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" statūti". Grozījumi nepieciešami sakarā ar divu nekustamo īpašumu izslēgšanu no aģentūras pamatkapitāla un sakarā ar to, ka aģentūras pamatkapitālā tiek iekļauti desmit jauni īpašumi. Turpmāk Valsts nekustamo īpašumu aģentūras apmaksātais pamatkapitāls būs 9 843 558 lati.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valstīm, uz kurām attiecas Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasības par apdrošinātāju tehniskajām rezervēm, pašu līdzekļiem un pārapdrošināšanu". Noteikumos uzskaitītas 30 valstis, kurās apdrošinātājs drīkstēs ieguldīt vairāk nekā 10% no tehniskajām rezervēm.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Autoceļu valsts reģistrācijas un uzskaites kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā tiek veikta valsts un pašvaldību autoceļu, kā arī uzņēmumu un māju autoceļu valsts reģistrācija un uzskaite. Autoceļus reģistrē un uzskaita bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Latvijas Autoceļu direkcija".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumu projekts paredz noteikt atbildību par dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas un citu dzelzceļa satiksmes drošību reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumiem.

Valdība akceptēja rīkojumus "Par 1971.gada 1.maija Eiropas nolīgumu, kas papildina 1968.gada Vīnes Konvenciju par ceļa zīmēm un signāliem, un tā 1.grozījumu" un "Par 1971.gada 1.maija Eiropas nolīgumu, kas papildina 1968.gada Vīnes Konvenciju par ceļu satiksmi, un tā 1.grozījumu". Nolīgums veicinās panākt lielāku vienveidību noteikumos, kas nosaka ceļu satiksmi, ceļa zīmes, signālus, simbolus un ceļa apzīmējumus Eiropā.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai". Tie nosaka prasības pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai atbilstoši pedagogu profesijām. Attiecībā uz pedagogiem, kuri īsteno vispārējās izglītības programmas, noteikumi stājas spēkā 2001.gada 1.septembrī, attiecībā uz pedagogiem, kuri īsteno profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības un pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas, — 2004.gada 1.septembrī un attiecībā uz pedagogiem, kuri īsteno citas izglītības programmas, — 2002.gada 1.septembrī.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Padomes 1996.gada konvenciju par bērnu tiesību piemērošanu". Pievienošanās konvencijai veicinās un nostiprinās bērnu tiesību piemērošanu, kuras noteiktas Bērnu tiesību aizsardzības likumā un Konvencijā par bērnu tiesībām. Tiks sīkāk reglamentētas bērnu procesuālās tiesības ģimenes tiesību lietu procesos.

Valdība akceptēja "Dabas lieguma "Ābeļi" individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus". Noteikumi nosaka lieguma zonējumu, individuālo aizsardzību un izmantošanu, lai saglabātu teritorijai raksturīgo lapu koku mežu, purvu un Ziemeļsusējas palieņu pļavu bioloģisko daudzveidību.

Akceptēts rīkojums "Par diplomātiskās pases izsniegšanu". Diplomātisko pasi izsniegs Valsts kancelejas direktorei Guntai Veismanei un Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretāram Gaidim Andrejam Zeibotam.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 2000.gada 22.februāra rīkojumā Nr.82 "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" pārstrukturēšanas un privatizācijas nosacījumiem" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildi 2000.gada augustā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Rīgas brīvostas likuma pārejas noteikumu izpildi". Sakarā ar to, ka Rīgas tirdzniecības brīvostas likums zaudējis spēku, nolemts atzīt par lietderīgu pārtraukt valsts akciju sabiedrības "Rīgas tirdzniecības osta" darbību Rīgas brīvostas teritorijā.

Pieņemta zināšanai informācija par sagatavošanās pasākumiem Eiropas Savienības pirmsiestāšanās palīdzības lauku un lauksaimniecības attīstībai saņemšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!