• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālo bibliotēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2000., Nr. 345/347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2001. gadā

Vēl šajā numurā

04.10.2000., Nr. 345/347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālo bibliotēku

Pirmdien, 2. oktobrī, Kultūras ministrijā valsts sekretāra Aivara Gaiļa vadībā notika sanāksme, kurā Latvijas būvfirmu pārstāvji tika iepazīstināti ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvprojektēšanas un būvniecības vadītājfirmas "Hill International Inc." līdzšinējo un pašreizējo darbību, kā arī tās turpmāk veicamajiem uzdevumiem.

Vēlmi rīkot šādu tikšanos bija izteikušas Latvijas būvniecības organizācijas, kuras uztrauc iespēja, ka LNB ēkas celtniecību varētu uzticēt ārvalstu firmām. Šādas bažas radušās, pētot 1995. gadā notikušā konkursa nolikumu, kurā teikts, ka konkursa uzvarētājam — šajā gadījumā "Hill International Inc." — jāveic arī konkursizsoles noteikumu izstrāde.

Uz sanāksmi bija ieradušies vairāki pazīstamu būvorganizāciju vadītāji — firmas "Skonto būve" prezidents Guntis Rāvis, "Velves" valdes priekšsēdētājs Andris Kreislers, ACG prezidents Dainis Šmits, PBLC prezidents Jānis Lancers, arhitekts Modris Ģelzis. Sanāksmē piedalījās arī Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Viktors Puriņš, Latvijas Būvnieku savienības valdes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Straume, 7. Saeimas deputāts, likumprojekta "Par Nacionālās bibliotēkas projekta realizāciju" izstrādāšanas apakškomisijas vadītājs Pēteris Apinis un LNB direktors Andris Vilks.

Uzklausot "Hill International Inc." viceprezidentu Reniju Borhanu, klātesošie secināja, ka viņiem kopumā nav būtisku iebildumu pret "Hill International Inc." darbību. Sanāksmes dalībnieki vienojās par nepieciešamību maksimāli izmantot Latvijas materiālus un būvniecības resursus.

Būvniecības organizāciju pārstāvji arī apņēmās sagatavot atsevišķus priekšlikumus likumprojekta "Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta realizāciju" otrajam lasījumam un iesniegt tos Saeimā.

Jana Veinberga, Kultūras ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!