• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2005. gada 29. jūlija informācija "Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā minēto vienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2005., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja dienesta informācija Nr.1/5962

Par politisko organizāciju priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarācijām un paziņojumiem par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem

Vēl šajā numurā

04.08.2005., Nr. 122

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: informācija

Pieņemts: 29.07.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes publiskais paziņojums

2005.gada 29.jūlijā

Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā minēto vienošanos

Konkurences padome paziņo, ka AAS “Balta” un AAS “Balta Dzīvība” 2005. gada jūnijā noslēdza Izplatīšanas līgumu, kas vienlaicīgi ir daļa no darījuma, kura rezultātā AS “SEB Latvijas Unibanka” no AAS “Balta” iegādājās 100% AAS “Balta Dzīvība” akciju.

Minētā Izplatīšanas līguma priekšmets ir AAS “Balta Dzīvība” apdrošināšanas produktu izplatīšana AAS “Balta” klientiem un citām personām, izmantojot AAS “Balta” izplatīšanas tīklu Latvijā, par ko AAS “Balta Dzīvība” apņemas maksāt AAS “Balta” starpnieka komisiju.

Vienlaicīgi Izplatīšanas līgums nosaka AAS “Balta” nekonkurēšanas pienākumu, aizliedzot tai izplatīšanas līguma darbības laikā izplatīt jebkādus citus dzīvības apdrošināšanas produktus kā vien tos, kurus piedāvā AAS “Balta Dzīvība”. Līgums arī aizliedz AAS “Balta” iesaistīties likuma “Par privātajiem pensiju fondiem” regulēto produktu izplatīšanā.

Izplatīšanas līgums regulē arī virkni citu ar līguma priekšmetu saistītu jautājumu kā, piemēram, AAS “Balta” darbinieku apmācīšanu par AAS “Balta Dzīvība” produktiem, AAS “Balta” maksājamās starp­nieku komisijas aprēķināšanu u.c.

Izplatīšanas līgums saskaņā ar vienošanos stājas spēkā dienā, kad ir izpildīti visi starp AS “SEB Latvijas Unibanka” un AAS “Balta” noslēgtajā akciju pirkuma līgumā noteiktie priekšnoteikumi. Izplatīšanas līgums tiek noslēgts uz nenoteiktu termiņu, paredzot tiesības abām tā pusēm jebkurā laikā, tomēr ne ātrāk kā 2 gadus pēc līguma stāšanās spēkā, izbeigt tā darbību, iesniedzot otrai pusei rakstisku paziņojumu 6 mēnešus iepriekš.

AAS “Balta” un AAS “Balta Dzīvība” kā Izplatīšanas līguma mērķi min AAS “Balta Dzīvība” darbības pilnvērtīgas turpināšanas nodrošināšanu pēc tam, kad AAS “Balta Dzīvība” akcijas nonāks AS “SEB Latvijas Unibanka” īpašumā, kā arī turpmākas veiksmīgas sadarbības starp abām apdrošināšanas sabiedrībām radīšanu.

Konkurences padome aicina ieinteresētās personas rakstiski sniegt pamatotu viedokli par AAS “Balta” un AAS “Balta Dzīvība” iepriekš minēto vienošanos 15 dienu laikā no publiskā paziņojuma publicēšanas dienas.

Konkurences padomes adrese: Blaumaņa iela 5a, Rīga, LV-1011.

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!