• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kādu Latvijas ārpolitiku atbalsta iedzīvotāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2005., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nāk Lielais Kristaps

Vēl šajā numurā

04.08.2005., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kādu Latvijas ārpolitiku atbalsta iedzīvotāji

Vairāk nekā divas piektdaļas iedzīvotāju atbalsta aktīvu Latvijas ārpolitiku, secināts sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujā.

Aptaujātie iedzīvotāji, raksturojot vēlamo Latvijas pozīciju dažādos starptautiskos notikumos, aktīvu iesaistīšanos atbalstījuši biežāk nekā atturīgu politiku. Lai gan aktīvas ārpolitikas atbalstītāju skaits Latvijā kopš 2003.gada ir palielinājies, to joprojām ir mazāk nekā 2002.gadā (pirms Irākas kara sākšanās un ar to saistītajām debatēm). Aptaujas rezultāti liecina, ka respondenti biežāk par vēlamo Latvijas pozīciju starptautiskajos notikumos ir atzinuši aktīvu iesaistīšanos (44%), nevis atturīgu politiku (35%).
Aptuveni piektā daļa (21%) atturējās paust konkrētu viedokli (atbilde “grūti pateikt”). Analizējot datus, secināts, ka kopš 2003.gada samazinās to iedzīvotāju īpatsvars, kuri uzskata, ka Latvijas vēlamā pozīcija starptautiskos notikumos ir atturīga politika (2003.gadā 50%, 2004.gadā 42%, 2005.gadā 35%). Šogad iedzīvotāji biežāk nekā iepriekš atturējušies sniegt noteiktu viedokli šajā jautājumā.
Aktīvu iesaistīšanos dažādos starptautiskos notikumos par vēlamo Latvijas pozīciju biežāk atzina jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, iedzīvotāji, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī ir robežās no 66 līdz 85 latiem, kā arī Rīgā un Vidzemē dzīvojošie. Savukārt to, ka labāka Latvijas pozīcija starptautiskajos notikumos būtu atturīga politika, biežāk norādījuši iedzīvotāji vecumā no 45 līdz 54 gadiem, aptaujas dalībnieki, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 45 latus, un respondenti Kurzemē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!