• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūras spēki pārtrauc pludmaļu uzraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2005., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sportistiem piešķir valdības balvas

Vēl šajā numurā

05.08.2005., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūras spēki pārtrauc pludmaļu uzraudzību

Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku (JS) vienības, kas karstajās jūlija nedēļās uzraudzīja atpūtnieku drošību Rīgas rajona pludmalēs, izglābuši 13 cilvēkus.

KUGIS.JPG (13338 bytes)
Jūlija karstajās nedēļās, dežūrējot Rīgas pludmalēs, Jūras spēku vienības izglābušas 13 atpūtniekus
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Iestājoties vēsākam laikam un mazinoties atpūtnieku skaitam pludmalēs, JS kuģi šonedēļ pastāvīgu patrulēšanu pārtraukuši, informē JS Krasta apsardzes dienesta (JSKAD) sabiedrisko attiecību virsniece Vita Ļebedeva. Kopš 16.jūlija, kad peldētāju uzraudzība sākta, izglābti 13 slīcēji. Trīs cilvēkus, par kuru noslīkšanu saņemta informācija, nav izdevies atrast. JS vienības jūlijā novērojušas peldvietas Vecāķos, pie Ķīpsalas, Lucavsalas, Kundziņsalas, kā arī Bolderājā, Buļļupē un Vakarbuļļos, kur atpūtnieku un slīcēju bijis visvairāk. Plašākā glābšanas operācija veikta 29.jūlijā, kad pulksten 19.04. Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par grimstošu laivu ar četriem cilvēkiem pie Buļļupes. 20 minūšu laikā visi briesmās nonākušie atpūtnieki izglābti un nogādāti krastā. Medicīniskā palīdzība nevienam no viņiem nav bijusi nepieciešama.
Kopumā pludmaļu uzraudzībā iesaistījušies trīs JS kuģi un tikpat glābšanas laivu, kā arī helikopters pastāvīgā izlidošanas gatavībā, informē V.Ļebedeva. JS budžetā nav paredzēti līdzekļi patrulēšanai pludmalēs, taču nepieciešamības gadījumā tie gatavi šos pienākums veikt atkal. Otrdien, 2.augustā, aizsardzības ministrs Einars Repše izteicis pateicību JSKAD priekšniekam jūras kapteinim Hermanim Černovam par profesionālu un enerģisku rīcību, nodrošinot Nacionālo bruņoto spēku dalību palīdzības sniegšanā peldvietās.
Kā jau ziņots, JS vienības pēc valdības aicinājuma līdz šim nepieredzēti liela apjoma pludmaļu uzraudzībā iesaistījās jūlija vidū, kad gandrīz ik dienu pienāca ziņas par noslīkušiem atpūtniekiem.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!