• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītība ārpus skolas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2005., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Dažādā Latvija" - jauns, papildināts izdevums

Vēl šajā numurā

05.08.2005., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītība ārpus skolas

Augusts ir mēnesis, kad skolēni un viņu vecāki gatavojas jaunajam mācību gadam. Tiek arī domāts, ko bērns varētu darīt no skolas brīvajā laikā.

BERNI-ZIME.JPG (17547 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Ir plašas iespējas: teātra spēles nodarbības, zīmēšanas pulciņi, deju studijas, trenēšanās dažādos sporta veidos, jogas nodarbības un vēl daudz dažādu variantu. Taču ne vienmēr vecāki ir pietiekami informēti par šīm iespējām, savukārt izglītības iestādēm nepietiek līdzekļu, lai ar reklāmas starpniecību šo informāciju sniegtu. Lai situāciju uzlabotu, jau otro gadu Rīgā savu artavu dod universālveikals “Stockmann”, kura telpās ir iekārtota informējoša izstāde.
Tajā pieejama informācija pagaidām par 26 interešu izglītības iestādēm. Veselu mēnesi jebkurš interesents varēs uzzināt, ko tās piedāvā un kā tās var atrast. Akcijas laikā varēs arī vērot šo skolu audzēkņu sagatavotos priekšnesumus – vizītkartes, kas sniegs ieskatu viņu praktiskajā darbībā.
Interešu izglītība nav obligāta, taču nevar noliegt tās nozīmīgumu personības attīstībā un arī iegūto prasmju noderību dzīvē ārpus skolas. Rīgas Mākslas skolas direktore Dina Lūse saka: “Mēs visi piedzimstam talantīgi. Cik liels ir talants, tas izkristalizējas vēlāk. Svarīgi ir dot bērniem un jauniešiem iespēju sevi parādīt un iemācīt nebaidīties izpausties. Tas noderēs jebkurā dzīves jomā un jebkurā profesijā.”
Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktora vietniece jaunatnes jautājumos Dina Vīksna norāda, ka pagājušajā mācību gadā dažādās interešu izglītības programmās bijuši iesaistīti 47 procenti no visu Rīgas skolēnu skaita. Ir skolēni, kuri darbojas vairākos pulciņos, taču ir arī tādi, kuri nedarbojas nevienā no tiem. Tādēļ, pēc D.Vīksnas sacītā, ir jānoskaidro to skolēnu vēlmes, kuri šajā ziņā ir pasīvi, un jāatrod viņus interesējošas nodarbības.
D.Vīksna piezīmē, ka joprojām vislielākā interese ir par lietišķās mākslas pulciņiem, piemēram, zīmēšanu, veidošanu, ādas apstrādi. Popularitātes ziņā neatpaliek arī mūzikas nodarbības un dejas.

Kate Rūķēna

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!