• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Rīe aicina Poliju uzņemt līdz 2003.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2000., Nr. 345/347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Serbiem jāpaļaujas pašiem uz sevi"

Vēl šajā numurā

04.10.2000., Nr. 345/347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Rīe aicina Poliju uzņemt līdz 2003.gadam"

KDS priekšsēdētājs Folkers Rīe ir izteicies par Polijas uzņemšanu Eiropas Savienībā jau 2003. gadā. Pēc viņa domām, iestāšanās atlikšanai uz 2007. gadu vai vēlāk būtu negatīvas sekas. Rīe, kas trešdien Varšavā tikās ar ministru prezidentu Buzeku, pēc atgriešanās Berlīnē teica, ka Polijas parlaments vēlas sākt paātrinātu ES likumdošanas pārņemšanas procesu un nākamajos divos gados pieņemt 180 likumu. Tiem Polija būs jāsagatavo iestājai ES. Rīe teica, ka šādus centienus politiski būs iespējams realizēt tikai tad, ja tiks dotas kaut mazākās perspektīvas uz iestāšanos, pie kurām pieder arī iestāšanās termiņa nosaukšana.

Ņemot vērā ES jūtamos iebildumus pret Savienības paplašināšanu uz austrumiem, Rīe iestājās par to, lai pirmajā uzņemšanas raundā aprobežotos ar Poliju, Ungāriju, Čehijas Republiku, Slovākiju un Slovēniju. Rīe principā nevērsās pret ES lēmumu kā pirmās uzņemt valstis, kas izpilda iestāšanās noteikumus. Viņš neizslēdza izņēmumu attiecībā uz Baltijas valstīm — Igauniju, Latviju un Lietuvu. Tās esot jāuzņem tikai kopā. Igaunijas ātrākas uzņemšanas — tā jau tagad izpilda uzņemšanas kritērijus — sekas būtu tādas, ka ES tad izveidotos robeža ar Latviju.

"Frankfurter Allgemeine Zeitung"

— 2000.09.29.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!