• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noteiks sakoptāko Latvijas pagastu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2005., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsētas svētki ar kultūras zīmogu

Vēl šajā numurā

09.08.2005., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noteiks sakoptāko Latvijas pagastu

Šī vasara ir jau vienpadsmitā reize, kad tiek rīkots konkurss “Sakoptākais Latvijas pagasts”. Šogad tā vadmotīvs ir “Pirmais gads ES ar savu Es”. 5.augustā noslēgusies konkursa pirmā kārta (vērtēšana rajonos), pēc kuras otrajai kārtai (vērtēšanai plānošanas reģionos) izvirzītas 19 pašvaldības.

LIELVARDE.JPG (21912 bytes)
Ir sākusies konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts” otrā kārta
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

No katra novada vairāki pagasti

Konkursa otrajā kārtā no Latgales piedalīsies trīs pašvaldības: Balvu rajona Šķilbēnu pagasts, Preiļu rajona Riebiņu novads un Krāslavas rajona Izvaltas pagasts. Latvijas austrumos vērtēšana otrajā kārtā notiks 8., 9. un 10.augustā. Vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Limbažu rajona padomes un Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs Ziedonis Rubezis.
Riebiņu novada vērtēšanu komisija sāks 8.augustā pulksten 11, Izvaltas pagastu komisija vērtēs 9.augustā no pulksten 10, bet Šķilbēnu pagastu – 10.augustā no pulksten 10. Vērtēšanas norise katrā pašvaldībā tiek plānota līdz pulksten 19.
Savukārt Zemgali konkursa otrajā kārtā pārstāvēs četras pašvaldības: Aizkraukles rajonā – Staburaga pagasts; Jelgavas rajonā – Ozolnieku novads; Jēkabpils rajonā – Atašienes pagasts, bet Bauskas rajonā – Iecavas novads.
Zemgalē vērtēšanas otrā kārta notiks no 8. līdz 11.augustam, vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Daugavpils rajona Kalupes pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Rasčevskis. Ozolnieku novadu komisija sāks vērtēt 8.augustā pulksten 11, Iecavas novadu – 9.augustā pulksten 10, Staburaga pagastu – 10.augustā pulksten 10 un Atašienes pagastu – 11.augustā pulksten 10.
Vidzemē rajonu vērtēšanas komisijas konkursa otrajai kārtai ir izvirzījušas sešas pašvaldības, piedalīsies visi seši Vidzemes plānošanas reģiona rajoni.
Alūksnes rajonā konkursa otrajā kārtā par sakoptāko vidi cīnīsies Gaujienas pagasts, Cēsu rajonā – Priekuļu pagasts, Gulbenes rajonā – Lizuma pagasts, Madonas rajonā – Ērgļu pagasts, Valkas rajonā – Variņu pagasts, savukārt Valmieras rajonā – Dikļu pagasts.
Vidzemē vērtēšana otrajā kārtā notiks no 15.augusta, vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja ir Tukuma rajona Jaunpils pagasta padomes priekšsēdētāja Ligita Gintere.
Konkursa otrajā kārtā Kurzemi pārstāvēs trīs pagasti: Liepājas rajonā Nīcas pagasts, Saldus rajonā Nīgrandes pagasts un Talsu rajonā Rojas pagasts.
Kurzemē vērtēšana otrajā kārtā notiks no 15. līdz 17.augustam, vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Bauskas rajona padomes un Rundāles pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.
No Pierīgas konkursa otrajai kārtai tika izvirzīti trīs pagasti: Ogres rajonā Madlienas pagasts, Tukuma rajonā Jaunpils pagasts, Rīgas rajonā Ķekavas pagasts.
Pierīgā vērtēšana notiks no 16.augusta, un vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja būs Rēzeknes rajona Nautrēnu pagasta padomes priekšsēdētāja Līvija Plavinska.

Izmaiņas konkursa nolikumā

Konkursa nolikumā šogad ir vairāki būtiski jaunumi. Agrāk iepriekšējo gadu pirmo vietu ieguvēji konkursā vairs nevarēja piedalīties, bet šogad varēja piedalīties pilnīgi visi Latvijas pagasti. Šogad konkurss, atšķirībā no citiem gadiem, notiek atbilstoši Latvijas iedalījumam plānošanas reģionos, tātad – piecos reģionos, nevis četros kā iepriekš.

Pievienojas jauni rīkotāji

Šogad rīkotāju skaits kļuvis kuplāks – to saimi papildina divas ministrijas. Viena no tām ir Bērnu un ģimenes lietu ministrija, kas konkursa dalībniekus vērtē nominācijā “Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts”. Savukārt Iekšlietu ministriju konkursa Rīcības komitejā un vērtēšanas komisijās pārstāv Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti, kas pagastus vērtē nominācijā “Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā”.
Tāpat kā citus gadus, konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts 2005” rīkotāji ir Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un 11 ministrijas – Satiksmes, Kultūras, Labklājības, Zemkopības, Ekonomikas, Vides, Izglītības un zinātnes, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, kā arī jau pieminētās Bērnu un ģimenes lietu un Iekšlietu ministrija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!