• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzekne gatavojas atkārtotām vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2005., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 9.augustā

Vēl šajā numurā

09.08.2005., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rēzekne gatavojas atkārtotām vēlēšanām

Rīt, 10.augustā, Rēzeknē tiks atvērti vēlēšanu iecirkņi.

Līdz Rēzeknes pilsētas domes atkārtotajām vēlēšanām 20.augustā tie strādās četras stundas dienā, un vēlētāji tajos varēs iepazīties ar reģistrētajiem kandidātu sarakstiem, kā arī pieteikt balsošanu dzīvesvietā tiem rēzekniešiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu telpās.
Šodien uz Rēzekni dodas Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, lai, gatavojoties atkārtotām vēlēšanām, ar darba pienākumiem iepazīstinātu Rēzeknes pilsētas vēlēšanu iecirkņu komisiju vadītājus.
Kā skaidro CVK priekšsēdētāja palīdze Kristīne Bērziņa, CVK un Rēzeknes pilsētas vēlēšanu komisijas kopīgi rīkotajā seminārā iecirkņu komisiju locekļi pārrunās kārtību, kas jānodrošina vēlēšanu iecirkņos iepriekšējās balsošanas laikā un vēlēšanu dienā, kā skaitāmas balsis, nosakāmi un paziņojami vēlēšanu rezultāti.
Īpaša uzmanība mācībās tiks pievērsta tiem pasākumiem vēlēšanu iecirkņos, kas ieviesti, lai ierobežotu iespējamo vēlētāju balsu uzpirkšanu. Piemēram, paredzēts, ka Rēzeknes pilsētas domes atkārtotās vēlēšanās iecirkņos nevarēs atrasties personas, kuras jau nobalsojušas vai nav attiecīgā iecirkņa vēlētāji. Tāpat tiks nodrošināts, ka vēlētājiem, kuriem tas nepieciešams, brīvi pieejamās vēlēšanu zīmes būs iespējams paņemt aizklāti. Vēlētāji arī varēs izvēlēties neizmantotās vēlēšanu zīmes atstāt īpaši šim nolūkam paredzētās kastēs. Vēlēšanu iecirkņos būs izvietoti plakāti ar informāciju, kā nepakļauties balsu uzpircēju prasībām.
Papildus vēlēšanu iecirkņu komisijas darbinieki tiks aicināti nekavējoties ziņot valsts vai drošības policijai par jebkuru informāciju, kas rada aizdomas par iespējamo vēlētāju uzpirkšanu.

Uzziņai:

Iepriekšējā balsošana Rēzeknes pilsētas domes atkārtotās vēlēšanās notiks 17., 18. un 19.augustā:
*17.augustā vēlēšanu iecirkņu darba laiks būs no pulksten 17 līdz 20,
*18.augustā – no pulksten 9 līdz 12,
*19.augustā
– no pulksten 10 līdz 16.
Vēlēšanu dienā, 20.augustā, Rēzeknē vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 līdz 22.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!